AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Doina Theiss         Publicat în: Ediţia nr. 807 din 17 martie 2013        Toate Articolele Autorului

Să apărăm ”Cărarea Copilăriei” !
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Să apărăm ”Cărarea Copilăriei” !
Drumul vieţii este un drum plin de neprevăzut, plin de frumuseţi şi de trăiri sufleteşti pe care le descoperim cu fiecare pas făcut prin viaţă. Primii paşi pe care-i facem, sunt acei paşi nevinovaţi şi nesiguri, din copilăria noastră. Copilăria este perioada minunată de care ar trebui să se bucure fiecare copil ;
Gândul la anii mei de copilărie, mă face să zâmbesc şi-mi aduce căldură în suflet; el îmi zboară la locurile pe care le-am văzut pentru prima oară, atunci... la "sosirea mea"pe acest Pämânt.
Fiecare "tablou" din anii copilăriei mele, l-am colorat în gând în diferite culori.. calde, frumoase şi vesele. Aceste culori şi trăiri doresc să le transmit mai departe copiilor, vlăstare minunate şi firave, care au nevoie de noi şi de ocrotirea noastră. Atât cît ne este posibil, să facem ca paşii nevinovaţi de copil, sä fie ocrotiţi de räul lumii! Să facem prin munca noastră, prin grija şi prin ocrotirea copiilor, să aducem un surâs pe feţele lor nevinovate.
Din păcate nu toţi copiii se pot bucura de ea.. de aceastä copilărie uşoarä, veselă, ocrotită de părinţi, de societatea in care trăiesc...
Proiectul iniţiat de Prietenul, Dan Lucian Corb ( Sentiment A), la care am avut plăcerea să mă alătur şi eu şi care se numeşte: „Un zîmbet pentru fiecare copil” , are ca scop, aşa după cum arată şi titlul, să aducă cîte un zîmbet, pe feţele copiilor...
In această lume plină de violenţă şi nedreptate socială (şi nu numai socială), copii au cel mai mult de suferit de pe urma adulţilor...
Am văzut adeseori copii plîngând şi în privirile lor am citit durere şi suferinţă; acea durere reflectată din ochişori nevinovaţi de copii, părăsiţi de părinţi şi lipsiţi de ocrotire, mă urmăreşte mereu şi mă apasă; ce vină au aceşti copii, să fie pedepsiţi de...soartă?
Ei reprezintă viitorul şi speranţa unei lumi noi, o lume mai bună, decât am reuşit noi să facem... Ei sunt, de multe ori, „oglinda părinţilor” devenind astfel fără vina lor, acea „copie” a faptelor celor adulţi...
De ce nu ne apărăm copiii? de ce există părinţi care-şi părăsesc copiii, lăsându-i pe mîna Sorţii?
Ei nu ne-au cerut să îi aducem pe lume...! dacă noi am dorit copii, chiar şi cei care nu i-au dorit, nu avem nici un drept să ne batem joc de ei! Ce inimă are acea mamă care pleacă, lăsându-şi copilaşii fără măcar să mai arunce o privire... în urmă? Nici măcar în lumea animalelor nu se întâmplă aşa o tragedie! De ce atunci la noi, la oameni, se întâmplă aşa ceva?
Am văzut familii care-şi vindeau copiii nou născuţi, pentru a primi ceva bănuţi...; am văzut familii care trimiteau proprii copii să se prostitueze... am aflat despre fapte bestiale, săvîrşite de proprii părinţi, care simţindu-se ” deranjaţi” de copii, îi omorau. Cât de groaznică este soarta acestor copii nevinovaţi! Cît de josnici pot fi unii OAMENI faţă de proprii lor copii!
Exemple de acest gen, sunt foarte multe, din păcate. Nu mai amintesc ce fac adulţii în ţările unde este război, unde nu se ţine cont de suflete de copii. Este o lume plină de cruzime şi neomenie, care duce la ” schingiuirea sufletelor de copii”.
Pentru a face din lumea aceasta nedreaptă, o lume mai bună pentru copiii noştri ( chiar şi cei care nu au copii), trebuie să ocrotim aceste fiinţe suave şi nevinovate! trebuie să le dăm căldură sufletească şi ocrotire! Copiii sunt (la fel ca femeile), nişte flori firave care au nevoie de multă ocrotire şi... lumină pentru a supravieţui, pentru a fi fericiţi!
Atâta timp cît un copil surâde, el este fericit şi se bucură de o copilărie frumoasä. Ce este mai frumos pe lume decât să vedem feţe de copii fericiţi?
Copilăria, este o cărare spre o lume fermecată din poveste, pe care facem primii paşi...
Să apărăm această ” lume fermecată din poveste” care începe aici, pe cărarea... Copilăriei!  

© D. Theiss  

Referinţă Bibliografică:
Să apărăm ”Cărarea Copilăriei” ! / Doina Theiss : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 807, Anul III, 17 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Doina Theiss : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Doina Theiss
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.



 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTOR



FLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!