CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aparitii >  


Autor: Roni Căciularu         Publicat în: Ediţia nr. 734 din 03 ianuarie 2013        Toate Articolele Autorului

Roni CĂCIULARU - PREZENTARE DE CARTE ISRAELIANĂ LA ORADEA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La sfârşitul lunii septembrie, la Oradea a avut loc şedinţa de deschidere a noii sesiuni a Cercului cultural local denumit "BARBU ŞTEFĂNESCU DELAVRANCEA". Cu această ocazie a fost prezentată lucrarea de doctorat în ştiinţe juridice a conducătorului cercului, avocatul Paşcu Balaci şi totodată a fost prezentată cartea publicistului israelian de limbă română (colegul nostru de ziar), Ivan Lungu, intitulată "MAIMUŢELE DE DINCOLO DE AMINTIRI".  
 
La această reuniune din capitala bihoreană au luat parte aproximativ 50 de persoane, printre care s-au numărat personalităţi din viaţa culturală locală, jurişti, politicieni, oameni de litere, artişti plastici, un publicist australian de origine română, George Roca. precum şi un fost coleg de facultate al autorului, dl. Ioan Creţu, din Oradea.  
 
Luând cuvântul să-şi prezinte cartea, Ivan Lungu a făcut o scurtă trecere în revistă a trăirii sale în România şi în Israel, după care a citi un capitol din carte intitulat „Maimuţele", în care este vorba de copilăria sa la Oradea, la bunici (care, în 1944 au fost deportaţi la Auschwitz). Apoi la propunerea sa, soţia lui, dna Stela Lungu a citit un alt capitol (mai vesel), intitulat „Câinele care vorbeşte".  
 
Pe marginea prezentării cărţii, ziaristul australian, dl. Roca, a apreciat conţinutul şi forma cărţii, cât şi prezentarea plină de emoţii a autorului, subliniind totodată interpretarea dată de dna Stela textului citit. Totodată a spus că „...dl. Lungu este atent, afectiv, foarte precis şi dichisit... ca orice israelian... dovedind talent ... mână de scriitor şi un umor rafinat" şi a mai adăugat că „... deşi vorbeşte mai multe limbi, dl Lungu se exprimă într-o limbă română foarte frumoasă". Australianul George Roca a mai menţionat că ştie că în Israel se desfăşoară o intensă activitate literară în limba română, apărând ziare, reviste şi multe cărţi.  
 
În cuvântul său, poetul şi scriitorul, dr. Lucian Munteanu a apreciat cartea drept „interesantă şi emoţionantă", subliniind că scriitorul „are condei, deci talent scriitoricesc", apreciind şi el „corectitudinea şi curăţenia limbii române pe care o vorbeşte familia Lungu".  
 
Roni CĂCIULARU  
Orizont Românesc  
Haifa, Israel  
2012  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Roni CĂCIULARU - PREZENTARE DE CARTE ISRAELIANĂ LA ORADEA / Roni Căciularu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 734, Anul III, 03 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Roni Căciularu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Roni Căciularu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!