CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Fragmente >  


Autor: Costel Zăgan         Publicat în: Ediţia nr. 1082 din 17 decembrie 2013        Toate Articolele Autorului

ROMTELECOM ESTE PE FAZĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Din septembrie 1999, şi satul natal al lui Dio a intrat, telefonic vorbind, în Europa. Dacă TRAP-SA a vrut să decupleze această localitate de la circuitul judeţean, săltându-i şi ultimul autobuz, care de bine- de rău deservea populaţia din zonă, Romtelecom a luat-o în sens invers!  

 

 

Adică, în sensul veacului XXI! Care bate la uşa noastră. Cetăţenii au bătut şi s-a deschis. Însă unii nu aud, iar alţii au prea multe perechi de ochelari, ca să mai vadă cât de cât ceva!  

 

Luat de valul viitorului, Romtelecom s-a gândit să implanteze o centrală digitală taman la Aluneni, centrul de comună. Centrală care va fi interconectată cu celelalte centrale judeţene, prin fibră optică. Această centrală va avea o capacitate la instalare de 600 de linii. Egal : abonaţi.  

 

Ei bine, această centrală va deservi în sensu pozitiv şi telefonic populaţia din cinci sate. Mari şi late! Particularizând, vor fi nu mai puţin de 500 de linii telefonoce , prin multiplicarea perechilor de transport , numai pe direcţie Aluneni- Principele Mihai. Respectiva centrală digitală va fi în stare să ofere o multitudine de alte şi variate sevicii. Pornindu-se de la apelul programat , redirijarea sau apel în aşteptare şi ajungându-se până la repetarea ultimului număr format.  

 

Aşadar, tot tacâmul lui Bell va fi şi pe masa cu telefon a cetăţenilor din Pricipele Mihai. Din surse autorizate, am înţeles că nici preţul de instalare a aparatelor telefonice nu va fi extraordinar de mare! Avându-se în vedere tendinţa de acoperire a zonelor rurale cu cât mai mulţi abonaţi. Oricum, e forfotă mare, în acest sens, comunicăm , deci existăm!  

 

- Alo, e-adevărat?  

 

 

Costel Zăgan, DEŞERTUL DE CATIFEA (127)  

 
Referinţă Bibliografică:
ROMTELECOM ESTE PE FAZĂ / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1082, Anul III, 17 decembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!