CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Impact > Vocatii >  ROMEO SALENO cântând NICOLAE FURDUI IANCU
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Rodica Elena LUPU  

ROMEO SALENO cântând NICOLAE FURDUI IANCU  

 

Drumul este deschis celor perseverenţi a cător inimă nu e surdă şi al căror spirit nu oboseşte niciodată. Aşa este dragi cititori. Fiecare om are o poveste de viaţă. Vorbeam în aceste zile cu Romeo şi Julia Saleno, impresionată fiind de drumul pe care l-au parcurs pentru a ajunge primul cuplu de pop-opera din lume. I-aţi cunoscut fie din ziare sau reviste, fie de pe micul ecran sau urmărindu-i într-o sală de spectacole.  

De ce Romeo Saleno cânta Nicolae Furdui Iancu? Foarte interesant şi veţi afla citind rândurile mele.  

Tatăl tenorului Romeo Saleno cânta foarte frumos, dar fiul lui nu s-a gândit cât a fost copil să cânte. Totul a început pe la 16 ani, mai precis în anul 1990, când admiraţia lui Mitru Şăulean (astaăzi Romeo Saleno) pentru Nicolae Furdui Iancu a fost atât de mare încât a început să cânte dupa plăcile acestuia. Astfel a început să încolţească în sufletul lui Romeo dragostea faţă de cântecul nostru popular. Dar nu se termină totul aici, dimpotrivă abia începe. Inca din primul an de facultate la medicină veterinară, Romeo Saleno debutează ca solist vocal la “Ansamblul Mărţişorul” din Cluj-Napoca, condus de Dumitru Fărcaş şi timp de patru ani întreprinde mai multe turnee în ţară şi străinătate. Totul este plăcut, turnee reuşite, succes deplin!  

Destinul i-a rezervat însă o surpriza lui Romeo. Aflat în turneu în Franţa, la Paris, este rugat dacă poate să cânte “O sole mio” şi „Santa Lucia”, iar Romeo care nu refuză când e vorba de cântat, zis şi făcut: cântă canzonete, iar privirile străinilor se ridica, ochii lor se umplu de admiraţie şi finalul aduce ovaţii indelungi: „Bravo, Bravooo!!!”. Acesta a fost momentul în care Romeo a decis să schimbe direcţia spre muzica clasică, cunoscută la nivel internaţional, cât şi numele din Şăulean în Saleno. Încurajat de îndrăgitul Ioan Bocşa, Romeo trece cu brio examenul de admitere şi urmează Conservatorul din Cluj, după care urmează studii de master class la New York, cu celebra soprană Renata Scotto.  

 

Medicina şi muzica se îmbină armonios.  

În toate timpurile, omul a combinat muzica şi cântecele cu tot ceea ce a făcut. Această broderie bogată şi încântătoare a liniştii, spirit al extazului şi al visării, ale cărei aripi de foc cântă asemenea unei lire, muzica este în tot, iar atunci când inima ta bate şi simte durerea aproapelui, totul este minunat.  

 

Nimic nu rezistă voinţei înverşunate de a reuşi. Tenorul Romeo Saleno a reuşit, iar acum, alături de soţia sa sunt fericiţi şi formează primul cuplu de pop-opera din lume! Floarea sufletului se numeşte iubire iar cea mai frumoasă floare înfloreşte în inimă. Aşa s-a întâmplat cu Romeo şi Julia atunci când s-au cunoscut, în timp ce interpretau “Carmen” de Bizet.  

(Va urma)  

 

Referinţă Bibliografică:
ROMEO SALENO cântând NICOLAE FURDUI IANCU / Rodica Elena Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 258, Anul I, 15 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Rodica Elena Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rodica Elena Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!