CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Redactia > Autori >  


Autor: Romeo Tarhon         Publicat în: Ediţia nr. 436 din 11 martie 2012        Toate Articolele Autorului

Romeo Tarhon
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
.
  
  
SCURT CV LITERAR ȘI JURNALISTIC  
  
TARHON ROMEO  
  
Am debutat publicistic în adolescenţă cu poezie şi proză, făcând parte din corpul redacţional al revistei liceului, începând să îmi iau în serios condeiul încă din perioada dejistă. Paralel pregătirii şcolare şi universitare în domeniile medical şi jurnalistic, am devenit membru al “Salonului literar-artistic Comentar”, un cenaclu de referinţă al anilor `70 şi `80 dedicându-mă creaţiei literare, artelor plastice, actoriei, reprezentațiilor scenice şi evoluţiei la televiziune şi radio în emisiuni culturale. Subtil ostil fiind regimului, din interior, persiflându-l şi sfidându-l prin stilul satiric şi subversiv, mi s-au publicat doar sporadic, prin “conspiraţie” de breaslă, unele poezii manifest, fragmente de roman, proze scurte şi fabule mai mult în almanahurile vremii , singurele publicaţii care care scăpau de cenzura acerbă.  
  
Am mai avut o tentativă de valorificare a pregătirii şi aptitudinilor jurnalistice în 1992 la “Zig-Zag”-ul lui Ion Cristoiu, dar am renunţat curând neacordându-mă şi neacomdându-mă jurnalismului dirijat, independent dar “depedent” şi obedient. Abia în 2005 am descoperit şi am fost descoperit de ziarul NAŢIUNEA unde am putut să mă exprim liber, fără îngrădiri, în stilul meu satiric şi sarcastic, prin pamfletul politic, în rubrica proprie “Comentar de gazetar”.  
  
În martie 2011, în parteneriat cu redactorul şef al publicaţiei, Cezar A. Mihalache, am întemeiat GRUPUL DE PRESĂ “ALCERO”, proprietarul ziarului, publicaţiilor și editurii NAŢIUNEA. Am publicat mai multe volume de poezie și romane, numeroase antologii, articole de presă și interviuri. Am în pregătire pentru tipar mai multe cărți de poezie și romane, acordând prioritate carierei scriitoricești în raport cu cea jurnalstică.  
  
 
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Romeo Tarhon / Romeo Tarhon : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 436, Anul II, 11 martie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Romeo Tarhon : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Romeo Tarhon
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!