AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Viorel Muha         Publicat în: Ediţia nr. 722 din 22 decembrie 2012        Toate Articolele Autorului

România
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Răsucită-i frânghia timpului şi multe straie atârnă de ea, într-un drum al nebuniei purtând trupuri fără sens ce împiedică viaţa. Nici când nu au fost învrăjbite mai mult, pe-un plai de basm cu de toate dăruit, munţi cu văi, cămpii cu ape, dealuri cu şesuri, aşezări cu aşezări şi oameni cu oameni. Turbată-i mintea celor ce cu roşu şi-ai lor degeneraţi, ne vopsesc trecutul, prezentul şi viitorul. Ei ne iau culorile vieţii şi le vând în tărguri străine. Au întors din nou trecutul mincinos şi l-au atârnat drept virtute, pe stâlpul dreptăţii. Ne dăruiesc un alt capăt de tunel, fără lumină-n el. Au furat slove, cuvinte, apoi şi le-au atârnat în piept, drept insigne de virtute. Au adunat din lume, toate relele. Au plagiat furtul, minciuna, şi şi-au făurit cărţi şi înţelepcinuni, în afara lumii. Ne-au legat mâinile de stâlpii suferinţei. Vor să albească hoţia! Au bătut bolţuri în spiţele roţii cetăţii. Au tăiat istoria pe bucăţi, iar ultima parte, ne-au băgat-o-n case cu forţa şi ne-o servesc drept progres. Pe sticla sau plasticul polarizat, ne violează slugi cu talanţi grei atârnaţi de gâtul nesimţirii. Gâdea şi gâdele neruşinării, zei ai detractării, ne taie capetele în fiecare zi, popă urcat pe scaun de satană. In negreala chipului şi-a ochilor sclipire, se vede săngele trădării, ţării, a neamului şi-a firii. Stăpânii lor sunt adunatori de destine, distruse în hrăpăreaţa lor poftă de îmbogăţire Va veni însă timpul, cănd vor fi spălate toate acestea, iar ei, vor ajunge în gropa morţii.  


Pentru vremelnicii care au facut rău, de ieri, de astăzi şi cei de mâine, numai ură. Pentru pământul sfânt al ţării, închinăciune, iar pentru eroi numai iubire!

Viorel Muha
 

 

 

 

 •  
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
 
Referinţă Bibliografică:
România / Viorel Muha : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 722, Anul II, 22 decembrie 2012, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Viorel Muha : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Muha
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!