CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Marin Voican Ghioroiu         Publicat în: Ediţia nr. 513 din 27 mai 2012        Toate Articolele Autorului

ROMÂNIA ÎĂNTRE SCUTUL ANTIRACHETĂ AMERICAN ŞI KATUŞA RUSEASCĂ. TIMP ŞI DESTIN
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
RIDICÂND CORTINA ISTORIEI POPORULUI ROMÂN 
  
Ge.br. Gheorghe Dragomir 
  
Preşedinte Executiv al Asociaţiei Culturale „România în Lume” 
  
„România între scutul american antirachetă şi katiuşa rusească. Timp şi destin” 
  
De-a lungul timpului, peste ţinuturile daco-pontice, în care s-a format poporul nostru, au bătut vânturi... când mai prielnice unei dezvoltări armonioase a limbii române, obiceiurilor, tradiţiilor, portului şi a înfloririi economice a DACIEI (privită cu admiraţie de către istoricii antici, în raport cu civilizaţia caldeeană, ateniană, egipteană, persană, romană...) dar de cele mai multe ori au suflat adevărate uragane pustietoare, aducând îngheţ, sânge vărsat de legendarii martiri care-şi apărau plaiul, lacrimi şi suferinţă în credinţa lui Dumnezeu, că această naţiune are destinul să supravieţuiască şi să devină un centru spiritual al unei lumi viitoare; toate aceste fapte sunt descrise, cu lux de amănunte de către remarcabilul autor general de brigadă GHEORGHE RAGOMIR, în pagini memorabile ale cărţii „România între scutul american antirachetă şi katiuşa rusească, Timp şi destin”, un adevărat testament de învăţătură pentru contemporani şi urmaşi, din care trebuie să tragă învăţăminte şi să le pună în practică diplomaţii şi guvernanţii ţării, să ducă o politică înţeleaptă cu marele vecin de la Răsărit, şi să găsească împreună calea unei conlucrări rodnice (pe baza respectului reciproc, sincerităţii şi loialităţii) în relaţiile economice, politice, militare şi culturale.  
  
Cartea este structurată cronologic pe capitole distincte, iar cititorul este informat cu date istorice concrete: mărturii arheologice, documente de arhivă, descrieri, consemnări, memorii, aprecieri ale iluştrilor istorici antici, oameni de ştiinţă şi cultură din Evul Mediu, cât şi diplomaţi, cercetători, oameni politici care au cunoscut îndeaproape factorii de decizie în relaţiile politico-economice, militare, culturale pe care le-au avut conducătorii noştri, începând cu Buerebista, Decebal şi bravii domnitori: Basarab I, Mirce cel Bătrân, Ştefan cel Mare, Mihai Viteazul, Dimitrie Cantemir, Constantin Brâncoveanu, regii României şi conducătorii de partid şi de stat de ieri şi de azi, o adevărată frescă panoramică ce se defăşoară prin faţa ochilor într-un ritm captivant, dovedind din partea scriitorului talent deosebit în mânuirea frazei atractivitate şi stârnindu-i curiozitatea şi interesul de-a intra în tainele istoriei adevărate a neamului său, de la origini până în prezent, parcurgând treaptă cu treaptă drumul afirmării naţiunii române ca locuitor milenar al bătrânului continent Europa. 
  
Fiind primul cititor al acestui volum de mare valore literar- documentară, din care am învăţat extrem multe lucruri „ascunse”, pe care nişte istorici obedienţi, unei politici antinaţionate, le-au falsificat în mod grosolan... numai să fie pe placul stăpânilor „vremelnici” măturaţi de valurile istoriei; afirm cu certitudine că distinsul autor ge. br. GHEORGHE DRAGOMIR are un loc în panteonul istoricilor patrioţi români, fiind un vizionar de necontestat, care trezeşte în tot românul mândria faţă de înaintaşii săi şi dorinţa de afirmare în viitor a Mamei ROMÂNII, prilej excepţional de ai ura sănătate, cât mai multe cărţi de excepţie, iar cei care vor intra în posesia cărţii „România între scutul american antirachetă şi katiuşa rusească, Timp şi destin” îi asigur că nu vor lăsau-o din mână până nu vor citi şi ultimul cuvânt, şi au să se întrebe: „Ce va mai urma?” 
  
Scriitor-compozitor 
  
Marin Voican-Ghioroiu. 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
ROMÂNIA ÎĂNTRE SCUTUL ANTIRACHETĂ AMERICAN ŞI KATUŞA RUSEASCĂ. TIMP ŞI DESTIN / Marin Voican Ghioroiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 513, Anul II, 27 mai 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Marin Voican Ghioroiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marin Voican Ghioroiu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!