CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Aparitii >  ROMÂNIA BALNEO-TURISTICĂ
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

România balneo-turistică  

Să trăieşti şi să fii sănătos”- Seneca  

Cu această formulă epistolară îşi începea uneori şi îşi încheia Seneca epistolele sale, cu un astfel de îndemn de urmat ne stârnesc autorii lucrării „Spa tourism în România balneo-turistică” să parcurgem paginile unui volum enciclopedic. Ştiinţa împreună cu documentele care pornesc de la termele romane de pe teritoriul Daciei până la staţiunile balneo-climaterice ale mileniului trei, cuprinse cu artă în acest volum, pentru a ne învăţa cum putem să fim sănătoşi, au transformat cele 400 de pagini, într-o lucrare de referinţă.  

„România balneo-turistică” are doi autori cu reputaţie în domeniu, prof. univ. dr.Nicolae Teleki, membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale şi dr. Laviniu Munteanu, preşedinte şi reprezentant al OMTh şi SITH – secţia română. Un fapt ştiut până acum: prof. dr. ec. Petre Baron, manager al Editurii Royal Company, este o personalitate marcantă a turismului din România, cu experienţă îndelungată în domeniul cercetării şi managementului în turism, care a iniţiat publicarea acestei cărţi şi a asigurat ilustraţia la nivelul unui album de artă. ”Pregătirea lucrării a fost solicitantă, însemnând un volum imens de texte, fotografii color, hărţi, fiind o muncă imensă într-un timp scurt”, mi-a mărturisit Petre Baron, managerul editurii, a cărui idee şi concepţie au dus la realizarea unei cărţi de succes, editată în două limbi: română şi engleză (traducere - prof. Andreea-Ileana Danielescu, Laura Puşcaş). Au mai contribuit la realizarea acestei opere de succes: machetare şi grafică, Constantin Neculae, hărţi – conf. univ. dr. Marian Ene şi un valoros grup de consultanţi ştiinţifici).  

Cert este că, niciodată nu au fost strânse la un loc atâtea informaţii despre România balneo-turistică, despre geneza factorilor naturali, despre staţiunile mileniului trei, despre personalităţile implicate în cunoaşterea şi promovarea turismului balnear românesc de-a lungul timpului dar şi în actualitate, până la volumul pe care vi-l prezentăm. Se recomandă astfel, cu argumente ştiinţifice, valoarea şi unicitatea europeană a celor 68 de staţiuni balneo-climatice româneşti, pentru îngrijirea sănătăţii , pentru odihna şi reconfortarea acelora care le valorifică potenţialul terapeutic.  

Este locul să amintim, că au apărut forme noi de turism balnear la nivel european, cu multiple variante de tratament, cum ne mărturisesc autorii, care se împletesc cu activităţile medicale din staţiunile balneare, cure şi turism de sănătate, unităţi sanitare moderne precum cele de la Băile Felix, Mangalia, Techirghiol, Covasna, Eforie Nord, Călimăneşti –Căciulata.  

Astfel, o asemenea monografie se simţea necesară , cu atât mai mult, cu cât la nivelul conducerii Uniunii Europene au fost elaborate directive privind dezvoltarea turismului şi a asistenţei medicale transfrontaliere, incluzându-se aici curele din staţiunile balneo-climatice. Sunt concepte noi privind sănătatea şi stilul de viaţă, realizarea unor centre medicale cu metodologie complexă, în care ar fi posibilă şi valorificarea reputaţiei internaţionale a geriatriei româneşti, introducându-se în aceste centre moderne şi terapia cu produse farmaceutice din gama Aslan.  

Regăsim astfel o ţară, un pământ românesc dăruit de natură, cu armonii şi culori, cu linişte şi echilibru, cu factori terapeutici naturali. De aceea cititorule, închei cu maxima poetului latin, Marţial: „ nu-i totul să trăieşti ci să fii sănătos”.  

Lazăr IOSIF  

Referinţă Bibliografică:
ROMÂNIA BALNEO-TURISTICĂ / Elisabeta Iosif : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 625, Anul II, 16 septembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Elisabeta Iosif : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elisabeta Iosif
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!