CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Gheorghe Pârlea         Publicat în: Ediţia nr. 552 din 05 iulie 2012        Toate Articolele Autorului

ROMÂNI, ATENŢIE LA HITLER! (PAMFLET)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
ROMÂNI, ATENŢIE LA...HITLER! (PAMFLET)  
 
ROMÂNIA ÎN STRADĂ, îşi supralicitează Robert Turcescu emisiunea sa de joi, din preajma orei 21. În stradă, ce-i drept, sunt câţiva demonstranţi aţâţaţi de cele două tabere politice aflate în conflict deschis. E drept, de asemeni, că starea acută de beligeranţă are “suport”. Adică fotoliile călduţe şi relativ bine plătite ale unei tabere sunt uzurpate de pretendenţii nerăbdători, mult prea nerăbdatori, ai celeilalte tabere.  
 
Binevoitori “responsabili”, angajaţi politic, sau aşa-zis “neutri”, trag alarma la mânerul exterior al “instalatiei”, la cel al Porţii Europene de data asta, că Sultanul s-a metamorfozat...  
 
Dar nu-i de-ajuns. Pericolul trebuie amplificat. Şi unde poate fi comanda acestei strategii subtile, decât acolo unde e…auditoriul, adică la Tv. Evident, şi pe canalul PRO OPOZIŢIE, şi pe canalul CONTRA OPOZIŢIE sau, daca vreţi, şi pe canalul PRO PUTERE, şi pe canalul CONTRA PUTERE.  
 
Dar şi la acest capitol, specialiştii media (a se citi manipulatorii) îşi pun la bătaie abilităţile de supermani, între ei, cel mai original dovedindu-se a fi Robert Turcescu, la B1TV.  
 
ROMÂNIA ÎN STRADĂ!, titrează maestrul zavistiei naţionale. Dar formula verbală (cu majuscule) de pe banda ecranului nu-i dă satisfacţie deplină; şi o descalifică la pozitia “preludiu”.  
 
Şi iată ce soluţie ingenioasă (monstruoasă, am vrut să zic) ne…pasează: nici mai mult, nici mai putin, un film cu...ascensiunea lui Hitler la puterea politică a Germaniei, implicit a Nazismului. Aşa că, vigilenţă maximă!  
 
“Vedeţi, dragi compatrioţi, ce ne aşteaptă (ni se induce, cum s-ar zice, subliminal)? Săriţi! că Ponta (sau, mai sigur, Antonescu, că seamană la freză) e clona lui Hitler şi, iată, strategul-şef al acestuia (al lui Ponta), recte Goebbels, încarnat în Hrebenciuc, a aprins cărbunele celui de-al treilea război mondial!”  
 
Bravo, maestre Turcescu! Ne-ai convins…Dar mă tem că ai…sărit calul “deontologiei”! Nişte mătuşe de la mine din sat scuipă de un ceas în sân. Una dă detalii: ”Maică Precistă!...Am încălzit la sân un Hitler (un hitlerist, vrea să zică), da’ eram tânără pe-atunci…Acum nu mă mai bizui! Ptiu, drace!”  
 
Vezi ce-ai făcut, eroule al mass-media?! CNA-ul n-are nimic de zis? Dar pentru nişte babe, nu merită…  
Gheorghe Pârlea  
 
P.S. Portretul trucat care însoţeşte articolul este preluat de pe internet. L-am ataşat ca element adăugat la sublinierea că adversitatea politică a momentului, mijlocită de media, generează practici de intoxicare extreme. Sunt exemple de ambele părţi.  
Referinţă Bibliografică:
ROMÂNI, ATENŢIE LA HITLER! (PAMFLET) / Gheorghe Pârlea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 552, Anul II, 05 iulie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Gheorghe Pârlea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Pârlea
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!