CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Impact > Vocatii >  


Autor: Rodica Elena Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 802 din 12 martie 2013        Toate Articolele Autorului

Rodica Elena LUPU - FUEGO – O LACRIMĂ DE CÂNTEC
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
„O lacrimă de cântec” – un nou album, 32 de cântece, o nouă infăţişare, un singur suflet românesc – FUEGO !  
 
In exclusivitate, pentru toţi admiratorii lui Fuego, vă prezentăm coperta albumului „O lacrimă de cântec”, album ce va fi lansat pe 20 martie 2013, la Constanţa, şi ulterior, în toate oraşele în care va poposi turneul ce poartă acelaşi nume. Dublul CD „ O lacrimă de cântec” reprezintă toată activitatea muzicală din ultimii doi ani a lui Paul Surugiu, de la ultimul său album „Lacrimi”, editat în 2011 şi adună în două poveşti, un mănunchi de 32 de cântece, de linii melodice sensibile şi creaţii ample. Iată ce afirmă Fuego cu privire la noul său material discografic: „Mi-am propus prin acest album să vă ofer o clipă de sinceritate, o împletire de versuri şi linii melodice aşezate armonios, făurite pentru a readuce un moment de normalitate, de esenţă şi tihnă. Trecând prin mai multe stări, momentele şi imaginile pe care fiecare piesă, care ascunde-nlăuntrul său o poveste unică, le creează sunt un ceas de tăgadă în nebunia zilnică, o lumină sortită veşniciei în chip, inimă şi gând, un foc nestins ce dăinuie într-o sublimă lacrimă ... O LACRIMĂ DE CÂNTEC. ”  
 
De asemenea, la finalul lunii martie va fi lansat si DVD-UL „Un suflet românesc în cântece de odinioară”, care va prezenta spectacolul extraordinar sustinut de Fuego in 2010, pe scena Teatrului „ Mr. Gh.Pastia” din Focsani. DVD-UL este realizat de casa de discuri „ Euromusic Cluj Napoca” impreuna cu echipa emisiunii „Familia Favorit”, producător Valentina Herţa şi aduce in prim plan lumea de altădată, un basm ritmat din perioada interbelică, cu parfum de reverenţe şi curtoazie, surprins dulce-amărui în palmele bijuteriilor muzicale pe care Fuego le interpretează alături de grupul Anatoly din Braşov. O poveste omogenă, cu aer burghez, cu raze de trecut şi prezent în care se regăsesc valorile şi coloanele sonore ale lumilor apuse şi care surprinde veridic sufletul românesc în cântece de-odinioară.  
 
„Casă a sufletului meu este cântecul românesc, cu horele-i alegorice, cu doinele, romanţele, melodiile nemuritoare, împovărate de lacrimi, de glas şi iubire, de vers şi joc, asupra căruia timpul şi-a aşezat duios amprenta. Iubesc România, cu văile şi codrii parfumaţi, cu ai săi Carpaţi semeţi, răsfiraţi printre nori, ce servesc drept acoperiş al unei lumi fascinate de poezia neamului, de arta autentică, de piesele vechi si reinterpretate. Vă dăruiesc prin acest spectacol, un fragment din acea lume, o partea din inima mea şi inima generală a românului. ” Paul Surugiu – Fuego.  
 
Pot afirma că Paul Ciprian Surugiu - Fuego ne propune o filosofie poetică pe note personale-existenţiale, nicidecum întâmplător, cu glasul, simţurile şi inspiraţia pregătite să întâmpine lumea dorinţelor cu o poftă de viaţă echilibrând repertoriul nostalgic prin cântecul interpretat aşa cum cere Inima vieţii – având unitatea de măsură – CLIPA – acest infinit mic fără de care nu putem nicicum percepe VEŞNICIILE, MÂNTUIRILE, MINUNEA IUBIRII sau măcar profunzimile zbaterii omeneşti.  
 
Sunt onorată că prietenul meu de suflet Paul, descins şi el din Ardealul meu istoric, artistul iubit de românii de pretutindeni a inclus în DVD şi cele trei melodii cu versuti semnate de mine. Nu pot decât să mă bucur încă o dată pentru darul pe care ni-l face prin aceast DVD, pentru succesul lui Paul Surugiu - Fuego. A trăi - este simplu. A trăi, iubind şi dăruind, e o binecuvântare.  
 
A consemnat,  
 
Rodica Elena LUPU  
Bucureşti  
10 Martie 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Rodica Elena LUPU - FUEGO – O LACRIMĂ DE CÂNTEC / Rodica Elena Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 802, Anul III, 12 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Rodica Elena Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rodica Elena Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!