CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Versuri > Minipoeme > Haiku >  


Autor: Valeria Iacob Tamaş         Publicat în: Ediţia nr. 501 din 15 mai 2012        Toate Articolele Autorului

RO KU , cocorul

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
Revistă coordonată de Corneliu Traian Atanasiu  
 
 
 
Şi la acest număr au contribuit tot 31 de persoane (amintite mai înainte), majoritatea cu creaţii personale (haiku, tanka, haibun, fotohaiku), dar şi cu informaţii despre cocor (texte sau linkuri) din surse care dau date biologice şi cu poezii şi proză care ne spun cum sînt văzuţi cocorii în literatura română şi în cea străină.  
 
Simbolismul cocorului în cultura română nu este atît de bogat ca în alte culturi. Cocorul este la noi mai mult o pasăre de pasaj care trece din regiuni sudice către altele mai nordice şi invers în migraţia sa anuală. Ceea ce a atras atenţia locuitorilor de pe aceste meleaguri şi a marcat cultural cocorii este mai curînd faptul că stolurile de cocori în trecere semnalează statornicirea primăverii sau a toamnei.  
 
Mulţumim tuturor celor care ne-au trimis materialele pe care le publicăm, unele integral, altele prelucrate şi îi aşteptăm la un nou număr tematic pentru care aşteptăm propuneri.  

Au contribuit la acest număr:

Adina Enăchescu, Alex Şerban, Alisia Rusu, Ana Ruse, Andra Andronic, Anişoara Iordache, Cezar Florin Ciobîcă, Constantin Stroe, Cristina Ailoaei, Doina Bogdan Wurm, Ecaterina Chifu, Eduard Ţară, G. G. Stanciu, Gabriela Genţiana Groza, Gheorghe Postelnicu, Ion Untaru, Iuliana Linte, Julia Ralia, Letiţia Iubu, Maria Tirenescu, Mariana-Mădălina Onică, Mihai Mateiciuc, Mihai Talaşman, Silvestru Miclăuş, Rafila Radu, Şerban Codrin, Vali Iancu, Vasile Conioşi-Mesteşanu, Vasile Moldovan, Victoria Fătu Nalaţiu, Virginia Popescu  
Referinţă Bibliografică:
RO KU , cocorul / Valeria Iacob Tamaş : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 501, Anul II, 15 mai 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Valeria Iacob Tamaş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Valeria Iacob Tamaş
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!