CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Selectii >  


Autor: Camelia Constantin         Publicat în: Ediţia nr. 240 din 28 august 2011        Toate Articolele Autorului

RITUALUL
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În poiana din mijlocul pădurii, cercul de foc lumina noaptea liniştită şi ridica panglici roşii spre luna de argint, zeiţa nopţii. Spiritul pădurii patrona ritualul magic, in irealul tabloului de basm.  
În centrul flăcărilor, prinţesa aproape goală, doar cu un văl de mătase în jurul şoldurilor, stătea nemişcată, privind cu ochi lucioşi şi umezi bărbatul din faţa ei. El o privea fix, cu iris de tăciune aprins.  
Nu se puteau atinge. Făceau parte din lumi diferite. Linia de jar îi despărţea. Atmosfera încărcată de energii şi sentimente fierbinţi făcea ca suspinul vântului de vară să le pătrundă trupurile grele de dorinţe şi aşteptări.  
Patru fee, stăteau aşezate în cele patru puncte cardinale,dincolo de cercul magic.  
Vrăjitoarele îşi murmurau incantaţiile. Invocau spiritul pădurii, puterea mamei pământ, canalul de lumină al înaltei preotese-luna, sursa de forţă şi energii, puterea divină, lichidul purificator. Ei devin o parte dintr-o lume magică.  
Vrăjitoarea pasiunii în straie roşii, ţine aprinsă lumânarea de aceeaşi culoare a patimei, a sângelui ce vibrează.  
Zâna iubirii învăluită în falduri roz, aprinde candela iubirii veşnice din cele două sfere.Romantismul din inima vieţii, feminitatea florilor şi tăria masculinităţii.  
Sirena albă cu glas de pasăre măiastră, aprinde ceara albă a purităţii şi face o reverenţă în faţa sacrificiului celor doi îndrăgostiţi.  
Magiciana fertilităţii cu verdele dragostei, îi ocroteşte ca o mamă înţelegătoare, cu abundenţa din luminiscenţa verde, elixirul amorului.  
Bărbatul pe care îl chemase cu ajutorul naturii, din altă dimensiune de existenţă era in faţa ei şi nu-l putea avea.  
Preotesele vrăjitoare le unseră trupurile cu esenţele benefice ale erosului şi iniţierii în arta trăirii extreme a sentimentelor.  
Pasiunea, cu ulei de mentă, promisiuni de nopţi fierbinţi şi extaz al universului corporal. Iubirea, suava tandreţe, cu apa de trandafiri a pământului. Busuiocul si mierea din profunzimea sexualităţii umane si a iubirii, curăţenia spirituală a sufletului si dragostei eterne.  
Ritualul din universul verde al speranţei le pătrundea prin fiecare por iar spaţiul şi timpul au rămas suspendate. Corpurile lor formau, picături de sudoare ce se prelingeau pe pielea încinsă. Lacrimi ale durerii şi neputinţei.  
Se priveau intens,s e devorau cu ochi lacomi şi nu se puteau apropia unul de celălalt decât cu preţul pierderii nemuririi.  
Vizualizau focul care-i scălda în lumina lui strălucitoare şi se infiltra în ei ca o poţiune de sacrificiu şi senzualitate. Tentaţia fructului interzis. Femeia ridică mâna şi îl invită în lumea ei. Magnetismul bărbatului venit din altă dimensiune, o făcea să vibreze ca o melodie de dor. El o urmă în dorinţa ei. Îşi împleti degetele cu ale femeii şi rupse lanţul îngrădirii ce-i ţinea departe unul de celălalt.  
Se uniră în ritualul de putere şi îngemănare a sufletului cu trupul, dornici de pătrunderea supremului mister.  
Dulce cântec al inimilor.  
Voi, spirite ale simţurilor pierdute în neant, ce vrajă de extaz aţi aruncat asupra umilelor fiinţe topite în toate elementele trăirii, sub toate formele ei?  
Un vuiet de furtună s-a iscat din senin. Furiile naturii se opuneau. Perechea strâns îmbrăţişată încălcase legile nescrise. Ritmurile lor urmau cursul firesc al timpurilor de la crearea lumii şi mişcările corpurilor sfidau orice regulă sau ritual,dăruindu-se unul celuilalt cu duioşia şi legănarea abandonului total.  
Focul alb, îi mângâia cu fierbinţeala lui, le pătrundea in adâncul fiinţei, transformându-i în lavă şi erupţie vulcanică!  
  
Camelia Constantin  
2010  
 
 
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
RITUALUL / Camelia Constantin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 240, Anul I, 28 august 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Camelia Constantin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Camelia Constantin
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!