CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Accente >  


Autor: Revista Vatra Veche         Publicat în: Ediţia nr. 895 din 13 iunie 2013        Toate Articolele Autorului

Revista VATRA VECHE prezintă: REGAL CULTURAL LA BRĂILA: FESTIVALUL NAŢIONAL DE CREAŢIE ŞI INTERPRETARE „ANA BLANDIANA”
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ajuns la a doua ediţie, Festivalul Naţional de Creaţie şi Interpretare „Ana Blandiana” a confirmat valoarea acestei manifestări, recunoscută şi de Universitatea de Medicină din Iaşi, care a admis intrarea fără concurs la... Medicină, a câştigătoarei marelui premiu al Festivalului de anul trecut, Iuliana Vrabie, din Galaţi.  
 
Manifestările s-au bucurat de prezenţa oficialilor brăileni, în frunte cu primarul oraşului, Aurel Simionescu. Invitaţii de onoare ai acestei ediţii au fost Ana Blandiana şi Nicolae Băciuţ, care au fost primiţi cu căldură şi interes şi la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, la Şcoala Gimnazială „Constantin Sandu Aldea” şi la Casa Memorială “Panait Istrati”, unde au avut loc consistente manifestări culturale.  
 
La concurs s-a înscris peste 1100 de concurenţi din 34 de judeţe, cu peste 2500 file de manuscrise, la cele trei secţiuni ale concursului:  
• Creaţie literară, cu temele: „Întâmplări din grădina mea”- grădina Poeziei: „Oraşe de silabe”- silabisirea Poeziei  
• Critică/Analiză literară: poeme din operele scriitorilor Ana Blandiana şi Vasile Voiculescu, creaţie literară –poezie  
Recitare: o poezie din creaţia scriitoarei Ana Blandiana, o poezie din creaţia scriitorului Vasile Voiculescu, interpretare - folk: - două piese muzicale:  
1. prelucrare din lirica scriitoarei Ana Blandiana sau a scriitorului Vasile Voiculescu;  
2. prelucrare din creaţia românească de gen  
(Se vor alege pentru interpretare alte piese decât cele prezentate la ediţia anterioară).  
 
În cadrul Festivalului, s-a desfăşurat şi Simpozionul Naţional: „Rugăciunea Poeziei - Poezia Rugăciunii”, cu participarea atât a elevilor cât şi a profesorilor. Au fost acordat aproape 100 de premii la toate secţiunile.  
 
În cadrul manifestărilor, au fost prezentate trei volume, pe secţiuni, cuprinzând lucrările premiate în concurs: „Pe unde umbli, poezie?”, versuri, „Oraşe de silabe, silabisirea poeziei”, eseu, şi „Rugăciunea poeziei”, critică literară, volume îngrijite de Gabriela Vasiliu şi Nicolae Băciuţ, şi apărute la Editura Nico.  
 
A fost lansat şi ultimul număr al revistei „Cuvântând”, publicaţie a Cenaclului Literar „Nicolae Băciuţ”, de la Şcoala Gimnazială „C. Sandu-Aldea”, şi „Anatomia Pploii”, versuri, de Cristina Terente, elevă în clasa a VIII-a şi membră a aceluiaşi cenaclu.  
 
Între momentele artistice susţinute, s-au remarcat recitalul „Grădina Florilor de cuvinte” (pe versuri de Ana Blandiana), „Rugăciunea cuvântului poetic – Monolog” (Recviem, Ana BLANDIANA), „De mână cu poemul – rugăciune” (pe versuri de Nicolae Băciuţ), - expoziţia de grafică „Portrete în rugăciune”, de Constanţa Abălaşei –Donosă, „Copiii pot recupera timpul pierdut” - „Momo”(dramatizare după opera lui Michael Ende), realizat de membrii Cenaclului „Nicolae Băciuţ”, coord. prof. dr. Gabriela Vasiliu. Nicolae Băciuţ a susţinut recitalurile de versuri „Pe unde umbli, poezie”, şi „Iisus în celulă”.  
 
Invitaţii de onoare ai Festivalului, Ana Blandiana şi Nicolae Băciuţ au conferenţiat depre „Cuvântul- rugăciune” şi despre „Sfinţii închisorilor”. Managerul Festivalului, prof. dr Gabriela Vasiliu, cu sprijinul partenerilor locali din şcoală şi administraţie, a reuşit să convingă încă o dată, într-un veritabil regal cultural, în patria lui Panait Istrati şi Fănuş Neagu.  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Revista VATRA VECHE prezintă: REGAL CULTURAL LA BRĂILA: FESTIVALUL NAŢIONAL DE CREAŢIE ŞI INTERPRETARE „ANA BLANDIANA” / Revista Vatra Veche : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 895, Anul III, 13 iunie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Revista Vatra Veche : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Revista Vatra Veche
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!