CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Anunturi >  


Autor: Marian Malciu         Publicat în: Ediţia nr. 513 din 27 mai 2012        Toate Articolele Autorului

REVISTA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
 
 
 
 
 
 
 
Dragi prieteni, am onoarea şi plăcerea să vă aduc la cunoştinţă apariţia numărului 7 / mai 2012 al Revistei de cultură universală Regatul Cuvântului – publicaţie lunară editată sub egida Ligii Scriitorilor Români, fondată de poetul N.N. NEGULESCU, membru al L.S.R.  
De alcătuirea şi pregătirea revistei pentru publicare s-a ocupat următorul Colectiv de redacţie:  
- Director/redactor-şef: N.N.Negulescu, membru al L.S.R.  
- Redactori şefi-adjuncţi:  
Lector universitar dr. Daniela Sitar Tăut, membră a U.S.R.  
Prof. dr. Ion Pachia Tatomirescu, membru al U.S.R.  
- Secretar general de redacţie: Cezarina Adamescu, membră a U.S.R.  
- Secretar directorat: Marian Malciu, membru al L.S.R.  
- Critic de artă: Prof. dr. Magda Buce-Răduţ  
- Redactor principal tehnoredactare: Ing. Liliana Elena Slăvoiu  
 
Regatul Cuvântului se bucură de aportul consecvent al următorilor parteneri culturali:  
- M.T.T.L.C., Universitatea Bucureşti;  
- Editura HERALD;  
- Revista CLIPA, S.U.A.;  
- Ziarul "Mioriţa", S.U.A;  
- Centrul Cultural Virtual;  
- Fundaţia FOCUL SACRU, Timişoara;  
- Institutul Cultural Român din Lisabon;  
- Institutul Cultural Român din Bruxelles.  
 
Sumarul revistei vă stă la dispoziţie pentru a vă descoperi autorii preferaţi. Printre aceştia, cu „Amintiri despre Amza Pellea – un actor celebru şi inegalabil”, revine domnul PETRE GIGEA-GORUN, care a avut amabilitatea de a menţiona, în mesajul de mulţumire adresat azi domnului N.N.Negulescu – Director/redactor-şef, următoarele: „Vă felicit călduros pentru această minunată revistă. Este foarte bună. Este diversificată. Este literară.”  
Cine nu-l cunoaşte pe domnul Petre Gigea-Gorun, are acum ocazia, din numai două fraze care aparţin domniei sale: am trecut din treaptă în treaptă, de la simplu referent fiscal, la şef de birou, şef de serviciu, director general al Finanţelor publice al regiunii Oltenia, primar al Craiovei, prim-vicepreşedinte al Consiliului Popular al judeţului Dolj, profesor de finanţe la Universitate, ministru de Finanţe, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Franţa, ambasador la U.N.E.S.C.O., guvernator al României la Fondul Monetar Internaţional, guvernator al României la Banca Mondială, prorector al Institutului de Drept şi Relaţii Internaţionale „Nicolae Titulescu” din Bucureşti.În prezent, îndeplinesc şi funcţia de preşedinte al Cenaclului Epigramiştilor Olteni, pe care l-am fondat în urmă cu trei ani şi are 82 de membri.”  
A debutat în plan literar cu un volum de sonete, publicat în anul 1977, până în prezent fiind semnatarul a 40 de volume, cu peste 16.000 de pagini: poezii – cu predilecţie, sonete şi rondeluri - , memorii, reportaje etc.  
 
Fără a avea în vedere o anumită ordine valorică sau de altă natură, vă recomand să lecturaţi creaţii semnate de Adrian Botez, Corneliu Leu, Ion Pachia Tatomirescu, Cezarina Adamescu, Aurel Sas, Slavomir Almăjan, Emilian Lovişteanul, Eugen Evu, N.N. Negulescu, Simona Botezan, Horia Zilieru, Daniela Sitar – Tăut, Georgeta Restema, George Roca, Octavian Curpaş, Irina Lucia Mihalca, Emil Bucureşteanu şi mulţi alţii.  
Şi de această dată cerem scuze acelor autori ale căror materiale primite la redacţie nu se regăsesc în paginile revistei. Singurele motive sunt lipsa spaţiului necesar înserării tuturor şi sosirea târzie la sediul redacţiei! Vă asigurăm că am făcut eforturi deosebite pentru a cuprinde cât mai multe, apreciindu-le calitatea literară.  

Actualilor şi viitorilor colaboratori le reamintim:

- Responsabilitatea asupra conţinutului materialelor publicate revine autorilor.  
- Creaţiile literare se transmit DIRECT la sediul Redacţiei, pe adresa: regatul_cuvantului@yahoo.com  
- Toate materialele se păstrează la sediul Redacţiei. Nu se returnează materialele necorespunzătoare.  

- Toate materialele se vor prezenta în document WORD / Times New Roman / 12, pe cât posibil, cu diacritice şi corectate.

Vă mulţumim pentru înţelegere!

Colectivul de redacţie al revistei Regatul Cuvântului vă doreşte lectură plăcută!

http://liga-scriitorilor-romani.com/  
http://regatul-cuvantului.toposystem.ro/.  
 

Secretar directorat,

Marian Malciu,

Referinţă Bibliografică:
REVISTA REGATUL CUVÂNTULUI ESTE LITERARĂ / Marian Malciu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 513, Anul II, 27 mai 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Marian Malciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Malciu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!