CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Ilie Chelariu         Publicat în: Ediţia nr. 88 din 29 martie 2011        Toate Articolele Autorului

REVISTA „ORIENT LATIN” DIN TIMIŞOARA ÎŞI CONTINUĂ APARIŢIA ŞI ÎN 2011
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
A apărut nr. 1/2011 al revistei „Orient latin”, publicaţie trimestrială timişoreană de literatură şi arte, care apare, neîntrerupt, din 1993. Din cuprins: „Dor de Paul Goma” (editorial de Ilie Chelariu); „George Drumur – 100 de ani de la naştere”, de Marian Drumur; „Un peisagist: George Drumur”, de Adrian Dinu Rachieru. Din zona de actualitate, spicuim: “Zece noi candidaturi timişorene pentru USR”; “Premiile USR au fost date pe mâna provincialilor”; “Premiul Mihai Eminescu – Opera Omnia a plecat iar în străinătate”; “Premiul Mihai Eminescu – Opera Prima, o afacere bucureşteană”; “Scriitorul Dumitru Velea a refuzat titlul de cetăţean de onoare”; “Restauratorii manuscriselor lui Eminescu au fost premiaţi de Fundaţia FNSA şi evacuaţi de UNA”; “Prima bibliotecă privată din Banat”; “Ion Hobana a plecat spre alte lumi”; “Romeo şi Julieta sunt... rentabili”. 
  
Proza din acest număr este semnată Veronica Fibişan (recenta câştigătoare a concursului “Student creation”), artistul plastic Igor Isac, Lucian Gruia şi actorul Doru Iosif , autorul unui incitant jurnal ţinut în perioada repetiţiilor la spectacolul “Iulis Caesar”, regizat de Alexander Hausvater. 
  
Paginile de poezie sunt semnate de Geo Galetaru, Dana Daea (debut), Ioan Vintilă Fintiş, Nicolae Toma şi Viorel Mirea. Nu lipsesc obişnuitele rubrici: “Noi apariţii editoriale” şi “Calendar literar”, unde, la rubrica „Întâlniri necesare”, este prezent Nicolae Danciu Petniceanu. Ultima pagină îi este dedicată regretatului poet Valeriu Bârgău, de la a cărui dispariţie s-au împlinit cinci ani. 
  
Acest număr al revistei a fost lansat cu prilejul celebrării Zilei Mondiale a Poeziei, în 21 martie a.c. 
  
Ilie CHELARIU, 
  
redactor-şef 
  
Timişoara 
  
Martie 2011 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
REVISTA „ORIENT LATIN” DIN TIMIŞOARA ÎŞI CONTINUĂ APARIŢIA ŞI ÎN 2011 / Ilie Chelariu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 88, Anul I, 29 martie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Ilie Chelariu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ilie Chelariu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!