AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Lia Zidaru         Publicat în: Ediţia nr. 917 din 05 iulie 2013        Toate Articolele Autorului

Respiro
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

De câte ori n-ai simţit nevoia să faci ordine în viaţă ta?!
În stări, în oameni, în aspecte, în ceea ce ai şi trăieşti zi de zi. Şi începi... pe hîrtie dacă eşti mai sârguincios sau numai în gînd şi triezi şi dezbaţi şi schimbi unghiuri şi tot aşa pînă aluneci şi tot aluneci şi vine iar viaţă peste tine şi mergi tot fără să ,,aşezi" ceva fiindcă trebuie să mai şi trăieşti. Numai că se întâmplă să cazi, chiar rău de tot şi atunci te văd, vin spre tine stări şi oameni şi cuvinte şi toate se sufocă în starea ta oricum grea şi atunci chiar nu poţi decât să te agăţi de un colţ de stîncă dat de un prieten sau să respiri prin nările vocabule ale altuia în noapte, care nu renunţă să creadă în tine şi tot aşa până ajungi în luminişul unei linişti, ale unei clipe cît de cît echilibrate. Şi zaci în locul acela cît îţi este necesar ca să te ridici şi apoi târându-te din umăr în umăr te poţi ridica. Şi odată biped redevenit zâmbeşti şi constaţi cum s-a făcut ordine în viaţa ta fără tine, cum n- a fost nevoie să te duci la nimeni să -i strigi la fereastră:,, Ieşi afară din viaţa mea cu tot ce mi-ai adus, mergi în pace ...dar fără mine!" şi nu-ţi rămâne decât să presari petale de gânduri spre cei ce îi simţi alături în convingeri şi ignoranţa spre ceilalţi.
Fiindcă s-a decantat şi separat şi detaliat şi decontorsionat fără a sta strâmb şi a gândi bine, fără a cere sau a te zbate sau, sau... Doar răbdare să-ţi dai şi vei simţi în clipa concretă mâini prietene sau nelinişti tulburătoare. Atunci respectul ce ţi-l dai ţi-l întăreşti la gradul forte şi îmbrăcându-l în mersul redevenit sprinten mulţumeşti vieţii că te-a mai întărit şi îmbrăţişat şi R E S P I R I...
 

Referinţă Bibliografică:
Respiro / Lia Zidaru : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 917, Anul III, 05 iulie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Lia Zidaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Lia Zidaru
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!