CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Selectii >  Renaştere
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
 
  
Îmi cobor gândul în rugăciunea inimii. Acolo, liniştea infinitului răzbate dincolo de aripa momentului prezent.. punctul întipărit ca semnătură a amprentei mele într-o infinitate de alte semne distincte ale universului.  
Transcedenţa spiritului rămâne călăuză pe drumul nesfârşit al vieţilor trăite într-un bol imens, lăsând destinul să extragă biletul câştigător…  
Ca o respiraţie scurtă, Sursa veghează neobosită pasul ritmat al clipei trecătoare.  
Cu fiecare treaptă urcată spre lumina albă a tainei, sufletul devine o adiere uşoară pe căile nestrăbătute ale Adevărului.  
Se apropie vremea când manuscrisele şi pergamentele ţinute ascunse în bezna ignoranţei, îşi vor scutura pulberea vetustelor legăminte.  
Renaşterea conştiinţei este pentru unii cântecul de sirenă. O enigmă. Pentru iniţiaţi, o aşteptare plină de răbdare şi sacrificii, un vis devenit realitate prin interferarea cu alte dimensiuni.  
Gândurile, vorbele, dorinţele se încrucişează cu muzica celestă într-un spaţiu nedeterminat. Veacuri de istorie se vor strânge într-un punct zero, clepsidra orelor fără cusur va face imposibilă ezitarea cugetelor lipsite de versul matematic al Creaţiei.  
Un cântec de lebădă pentru unii, o şansă de a-şi netezi drumul spre izvorul spiritului superior…înţelepciunea plămădită de un architect perfect.  
Cuvântu-i lumina nemuritoare, liantul unirii cerului cu vibraţia pământului…timpul işi va cerne secundele în tăcerea meditaţiei.  
Destul am pribegit prin bezna necunoaşterii, legaţi la ochi de potrivnicii schimbării. Probabil, nimeni nu ne va dezlega fâşia neagră, împiedicându-ne să vedem simplitatea şi frumuseţea nemărginită a darurilor primite. Nu are însemnătate un asemenea amănunt minor. Ochii sufletului veghează necontenit limpezimea mentalului colectiv.  
Este vremea întoarcerii Acasă!  
Semnează: un suflet anonim, incărcat de trăiri, imagini ale timpurilor trecute şi viitoare.  
Camelia C  
3 Octombrie 2012  

 
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Renaştere / Camelia Constantin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 642, Anul II, 03 octombrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Camelia Constantin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Camelia Constantin
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!