CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Selectii >  


Autor: Camelia Constantin         Publicat în: Ediţia nr. 816 din 26 martie 2013        Toate Articolele Autorului

Reflecţii personale
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
 
 
De nenumărate ori trecem pe lângă şansa vieţii alergând după himere. Uneori, ne dam seama prea târziu şi şansa devine o iluzie. (Cami)  
 
Într-o oglindă spartă nu-ţi poţi vedea chipul...dar încearcă să-ţi aduni speranţele dintre cioburile rămase (Cami)  
 
Inima unei femei este un puzzle. Doar un jucător versat ştie să-i asambleze piesele.( Cami)  
 
Nu privi în trecut.. prezentul dă peste cap orologiul timpului, iar viitorul îşi poartă singur de grijă! ( Cami)  
 
În viaţă totul se câştigă cu multă muncă, luptă şi sânge în instalaţie, nu cu noroc şi atitudine negativă. Şi în primul rând cu suflet. Dacă nu iubeşti lucrul pentru care lupţi, nu-ţi iese nimic. Şi în sport se aplică aceeaşi lege nescrisă (Cami)  
 
Nu-ţi pierde gândurile în vorbe deşarte. La ceasuri târzii când vei dori, să-ţi găseşti cuvintele .. gândurile vor rămâne rătăcite în uitare.. (Cami)  
 
Un gând curat face mai mult decât o vorbă goală, dar un cuvânt sincer cântăreşte mai greu decât un gând nespus. (Cami)  
 
Probabil şi femeia este o specie de floare...se deschide, străluceşte mângâiată de căldura şi lumină, dar se ofileşte într-un mediu rece, neprietenos. ( Cami)  
 
Dacă oferi respect sau eşti sincer, unii oameni pe care-i considerai prieteni, te tratează ca pe un duşman. Oare de ce? (Cami)  
 
Este mult mai comod să te ascunzi, decât să spui lucrurilor pe nume. În copilărie, de-a v-aţi ascunselea era unul dintre jocurile preferate ... acum e un "joc de societate" (Cami)  
 
De nenumărate ori trecem pe lângă şansa vieţii alergând după himere. Uneori, ne dăm seama prea târziu şi şansa devine o iluzie. (Cami)  
 
Viaţa-i ca un ring de dans....problema este, că în ambele trebuie să găseşti parteneri compatibili, să nu pierzi ritmul indiferent în ce stil de dans evoluezi. Doar aşa ai şansa, să câştigi competiţiile, în rest totul este interpretabil ( Cami)  
 
Într-o lume plină de laşitate şi promiscuitate îţi asumi un risc atunci când expui părerile, sentimentele, nemulţumirile. (CAMI)  
 
Şi? În orice situaţie pierzi sau câştigi, ruleta funcţionează..fie, ea, rusească sau de altă factură..Oricum viaţa e un joc de poker cu mână moartă. Ideea este, dacă ai versatilitatea să joci la cacealma. ( Cami)  
 
Din trecut, umbra amintirilor prezente se strecoară fugar spre viitor, lăsând în urmă fumul amăgirilor (Cami)  
 
La ceas de noapte, mintea mai rătăceşte prin locuri neştiute chiar de ea..(Cami)  
 
Amintirile sunt punctele de rezistenţă pe care planul vieţii le-a trasat pentru tine. Cum reuşeşti, să le gestionezi, este o strategie pe care doar tu o poţi pune la punct. Depinde de imaginile 3D care se succed în viziunea ta, referitor la experienţa personală. (Cami  
 
Dacă te priveşti în ochi şi nu te regăseşti, înseamnă că ai intrat pe contrasens (Cami)  
 
Misterul unei femei izvorăşte din limbajul gestului ascuns în ochii bărbatului, care ştie să citească alfabetul sufletului ei. (Cami)  
 
Aşterne-ţi pasul domol pe frunzele ruginii ale trecutului...limpezeşte-ţi privirea în orizonturi îndepărtate.. dar sărută clipa prezentă.. se spulberă mai rapid ca iluzia unei fantezii rătăcite în ceaţa dorinţelor. Iubeşte ... speră ... continuă să trăieşti! (Cami)  
 
Să te bucuri de ziua ce vine.. de momentul care trece .. de vorba şoptită a sufletului care te iubeşte ... a inimii ce simte ritmul răsuflării tale! ( Cami)  
 
Un gând bun este puntea dintre minte şi inimă. (Cami)  
 
Părerea mea este, că trebuie să ne canalizăm energia spre lucruri benefice, să ne umple sufletul, spiritul şi mintea. De aceea apreciem, iubim sau admirăm, unele persoane, locuri, întâmplări iar cu altele nu rezonăm. Sufletele pereche se regăsesc, indiferent de ce natură sunt ele, atunci când energiile se pun în mişcare. Să ne ocupăm de lucruri care ne dau emoţii pozitive şi ne ajută să depăşim situaţii neplăcute. Mai bine să ne bucuram de ceea ce descoperim frumos. În rest...chiar nu contează (Cami)  
 
Când viaţa iţi oferă oportunitati şi lucruri rare, nu trece pe lângă ele din vanitate..s-ar putea, cândva, să regreţi şi să fie prea târziu. Timpul nu iartă, nu face compromisuri! ( Cami  
 
Stropii grei se pierd striviţi sub paşii nemiloşi ai unui trecător grăbit, rămăşite uitate ale unui cer ce-şi cerne norii grei printre fulgerele furioase ale unui timp pierdut fără motiv. (Cami)  
 
Viaţa-i un risc uneori, trebuie să o baţi cu propriile arme iar riscul ... are prudenţa lui.  
 
Şansa este realizabilă, atunci, când ai curajul să o valorifici. Altfel ... rămâne la stadiul de aspiraţie fără semnificaţie..(Cami)  
 
Viaţa este ca un joc de poker...de multe ori câştigi dacă ai Aşii ascunşi în mânecă, altfel rişti să pierzi miza. (Cami)  
 
De nenumărate ori trecem pe lângă şansa vieţii alergând după himere. Ne dăm seama prea târziu şi şansa devine o iluzie. (Cami)  
Camelia Constantin  
2013  
 
Referinţă Bibliografică:
Reflecţii personale / Camelia Constantin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 816, Anul III, 26 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Camelia Constantin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Camelia Constantin
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!