AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Redactia > Arhiva > 2012 > Decembrie > Ziua 19 >  


Autor: Sorin Petrache         Publicat în: Ediţia nr. 719 din 19 decembrie 2012        Toate Articolele Autorului

RECITAL UNIC DE COLINDE ÎN ISTORIA ORAȘULUI SALONTA
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Spiritul bucuriei Nașterii Domnului a îmbrăcat în haine de sărbătoare tânăra generație din Salonta. Mai emoționați ca niciodată, miercuri seară, în Sala mare a Casei de Cultură, sute de părinți, profesori și elevi de la Colegiul Național ”Arany Janos” au colindat cu voci scăldate în lacrimi venirea în lume a Mântuitorului Născut din Dumnezeu și Preacurata Maria.  
  
Spectacolul extraordinar ”Colinde, colinde… e vremea colindelor!” a strâns laolaltă bobocii din cilclul primar, grupurile de colindători din clasele de gimnaziu și talentații artiști liceeni din colegiul românesc. Au completat minunatul tablou de Seară Sfântă de Crăciun grupul de elevi al Școlii din Micherechi (Ungaria), coordonați de dirijorul Bisericii baptiste din localitate și elevii din clasele de la învățământul special din Salonta, îndrumați de Gherdan Ramona și Camelia Popovici.  
  
În debutul spectacolului, imaginat ca un moment feeric de iarnă autentică bihoreană, pus în scenă de trupa de actori amatori ai colegiului, și-au scuturat clopoțeii cei mai mici colindători, încurajați de doamna învățătoare Marioara Herpuț.  
  
Programul a continuat cu un recital unic de cântece sacre în intrepretarea elevilor din ciclul primar și gimnazial, coordonați de bibliotecara Dorina Popescu, completat cu urări de sănătate, prosperitate și noroc-în-toate aduse în sunetul buhaiului cu Plugușor de elevii domnului învățător Florea Sălăgean. Într-un recital de excepție, sub vibrația diapazonului profesoarei de muzică Nagy Judit Noemi, în fața scenei marcată de viziunea profesorului de desen Buzgo Alexandru, finalul spectacolului a reunit corurile mixte ale tuturor elevilor salontani.  
  
Printre artizanii acestui Concert de colinde, la care invitat special a fost Moș Crăciun cu daruri multe, ascunși de blitzul presei în spatele cortinei, s-au mai numărat profesorii de religie Alin Țig, Marian Rad și Petrică Vasile Creț, precum și prof. Zoe Nagy și Dana Canahai, directoarele C.N. ”Arany Janos” Salonta. ”Sfintele Sărbători ale Crăciunului și Noul An 2013 să vă aducă sănătate, prosperitate și renașterea speranțelor de mai bine alături de minunații dumneavoastră copii!” - a fost salutul de despărțire în vacanța de iarnă al prof. Zoe Nagy.  
  
Sorin Petrache  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
RECITAL UNIC DE COLINDE ÎN ISTORIA ORAȘULUI SALONTA / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 719, Anul II, 19 decembrie 2012, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!