CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Stihuri > Semne >  


Autor: Raul Baz         Publicat în: Ediţia nr. 1301 din 24 iulie 2014        Toate Articolele Autorului

Goya

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Aseară l-am văzut din nou pe Goya. Mai bine zis, l-am simţit trecând pe deasupra caselor, fără grabă. Soarele abia apusese, încă i se mai zăreau sprâncenele la orizont. Cerul era plin de nori care se duceau la locul risipirii, unii albaştri ca tunetul, unii lăptoşi ca spaima, unii albăstrui spre gri. Stăteam aşezat pe marginea terasei, cu căţeluşa ghemuită în iarbă, la picioarele mele. La un moment dat, a trecut o învolburare, un amestec între presimţirea galaxiei şi valul înspumat, doborâtor de corăbii cu pânze, între câmpul de bătălie cu mii de coame de cal fluturând eroic şi despicarea bruscă a covorului de nuferi pe un lac din adâncurile pădurii. Şi acolo, cumva, era Goya. Nu ştiu cum mi-am dat seama, dar el era, trecând liniştit pe deasupra acoperişurilor. Am ştiut că nimeni altcineva nu poate trece în felul acela, nici Van Gogh, nici Mozart, nici Platon, nici chiar Cervantes.  

M-am dus repede în casă. Am luat camera foto, cu mâinile tremurânde - oh, ce ocazie, ce ocazie să prinzi într-o fotografie trecerea lui Goya pe cerul apusului! Am ieşit repede, am văzut învolburarea - aproape că nu se mişcase din loc, doar forma şi-o modificase puţin, şi culorile. Goya, în schimb, nu mai era acolo - trecuse. Nu ştiu cum mi-am dat seama, dar trecuse.  

Referinţă Bibliografică:
Goya / Raul Baz : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1301, Anul IV, 24 iulie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Raul Baz : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Raul Baz
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!