CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Reportaj >  


Autor: Mara Circiu         Publicat în: Ediţia nr. 306 din 02 noiembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Puterea cuvântului: Conferinţa femeilor din cadrul Bisericii Elim
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Într-o lume agitată, în care suntem mereu angrenaţi simultan în proiecte multiple, în care o nouă zi înseamnă de cele mai multe ori o nouă problemă, seara de vineri, 28 octombrie, 2011 pe care am petrecut-o în prezenţa unui numeros grup de femei in cadrul Conferinţei Femeilor organizată de catre Comitetul Doamnelor din cadrul Bisericii Elim din Lawrenceville, Georgia a reprezentat o oaza de linişte, un moment de introspecţie şi dătător de speranţă. 
  
Invitata specială a acestei conferinţe a fost d-na Ligia Seman, romancieră de literatură creştină, ale cărei romane "Funiile dragostei", "Handicapul conştiinţei", “Domnind peste imprejurile vietii”, “Portrete din cioburi” şi "Tragedie şi triumf", s-au bucurat de un real succes, fiind bine primite şi apreciate atat in România cat şi în America, în randul diasporei romane. Multe dintre participantele acestei conferinţe sunt cititoare fidele ale romanelor d-nei Lâgia şi întreaga seară a pastrat tonul unei reuniuni intime între prietene. D-na Ligia Seman locuieste în Hunedoara, este casatorită şi impreună cu soţul ei, Tibi are doua fete, Ruth şi Rebecca. Pornind de la povestea vieţii sale, pe parcursul a doua ore, d-na Ligia a captivat atenţia tuturor celor prezente printr-o dezbatere intersantă şi educativă asupra tematicii alese “Cum sa nu te prăbuşeşti într-o lume care se clatină?” Mamă, fiică, soţie, soră-tot mai des, noi femeile ducem pe umeri “greul” emoţional al unei familii. Făurite cu o parte emoţională mai puternic conturată, noi femeile filtrăm totul prin prisma sentimentelor. “Cu răbdare, dragoste, şi credinţă în Dumnezeu, noi, femeile”- a spus d-na Ligia Seman-“putem să mutam muntii. Fiti înţelegatoare cu soţii şi copiii vostri, rugaţi-va impreună cu ei, şi lucruri care uneori nu se pot spune vor fi descoperite prin rugăciune”. 
  
Înzestratată cu o vastă educaţie literară dar şi o bogată cunostinţă biblică, d-na Ligia ne-a transmis mesajul şi crezul personal care o definesc: dragostea şi supunerea faţă de Dumnezeu, iubirea şi slujirea prin dragoste fată de soţ si copii, compasiunea şi inţelegerea în familie, exemplul de familie pe care doar o mamă şi un tată-uniţi şi puternici în dragostea lor faţă de Dumnezeu şi faţa de celălalt-pot să îl ofere copiilor.  
  
Pe langă latura literară a activitaţii sale, d-na Ligia ne-a împartaşit din activităţile dansei conduse in cadrul Cabinetului de Consiliere Familiala din Hunedoara. Prin dansa, am avut acces la drama personală a anumitor persone ale caror destine tragice ne-au întristat dar totodată şi mobilizat in dorinţa noastră de a nu fi pasive şi de a ajuta pe cat ne stă in putinţa acţiunile de binefacere organizate de către familia Seman.  
  
Seara s-a incheiat cu o discuţie liberă între toate toate persoanele prezente şi o deliciasă gustare pregatită cu mult talent culinar de către gospodinele bisericii Elim, carora le mulţumim pentru generozitatea lor de gazde. Aş dori sa îi mulţumesc pe această cale d-nei Ica Avram, soţia pastorului Cosmin Avram, liderul spiritual al bisericii Elim, pentru invitaţia adresată de a participa la această conferinţă şi totodata d-nei Ligia Seman pentru cuvintele şi sfaturile înţelepte oferite tuturor celor prezente. Seria conferinţelor d-nei Ligia Seman continuă in SUA pe parcusul lunii noiembrie, şi vă invit sa accesaţi link-ul http://ligiaseman.wordpress.com pentru mai multe informaţii 
  
Maica Tereza spunea “Nu putem face cu toţii lucruri mari, dar putem face lucruri mici cu multă dragoste”. Vă invit să urmaţi acest percept în viaţa de zi cu zi, şi să nu uitaţi ca a fi o prezenţă activă, pozitiva şi benefică în viaţa celor din jur, a oferi un cuvânt bun, optimist, un ajutor moral sau material după posibilitaţile fiecareia dintre noi este o datorie morală şi creştinească. 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Puterea cuvântului: Conferinţa femeilor din cadrul Bisericii Elim / Mara Circiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 306, Anul I, 02 noiembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Mara Circiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mara Circiu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!