CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Evaluari >  


Autor: Aurel Avram Stănescu         Publicat în: Ediţia nr. 274 din 01 octombrie 2011        Toate Articolele Autorului

Profil de autor. Sunt un perfecţionist
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dumnezeu n-a vrut să mă fac inginer! El a vrut altceva de la mine şi m-am încăpăţânat însă el a hotărât într-o zi că ajunge cu prosteala!  
  
- Scrie ... scrie! mi-a ordonat într-o zi şi fiindcă te-ai împotrivit vei suferi însă altceva mai bun nu o să ai de făcut ... aşa că scrie! Şi-am început să scriu. 
  
Nu vreau să-mi mai fac autorecenzia acestor cărţi, veţi spune că sunt părtinitor aşa că am căutat-o pe Doina Berchină. Mi-am spus ...  
  
- Dacă mă va critica n-o voi lua în serios fiindcă mi-a fost colegă de şcoală şi ne permitem dar, dacă mă va lăuda ... o voi asculta cu atenţie! şi mi-a făcut o prefaţă minunată, ca pe vremurile acelea bune din liceu când îi ascultam comentariile cu gura căscată.  
  
De fapt aceasta nu este primul lansaj în literatura scrisă.  
  
Adevărul e că mi-a tipărit acum doi ani ‘'Un liceu la malul mării'' un editor tehnic, prieten din Bucureşti. Fără număr ISBN, fără descriere CIP, fără reclamă, lipsit de recenzia din prefaţa sau postfaţa oricărui volum scris ... într-un tiraj minuscul şi pirat, distribuit gratuit colegilor de liceu când ne-am întâlnit după 40 de ani. Lansarea, s-a făcut pe sub bănci şi ... pe sub mână, în prezenţa unui auditoriu entuziasmat, elegant şi select surprins de o veselie neaşteptată.  
  
Bineînţeles fiind moca ... numărul de exemplare a fost insuficient deci, romanul a avut realmente succes! Nu mi-a rămas nicio carte, nu se mai găseşte vreo urmă, vă spun ca să fiţi preveniţi când veţi umbla cu reclamaţii pe la fisc!  
  
Fiecare om este băgat într-o cartotecă, are un dosar ! Mi-au plăcut în viaţă, lucrurile bine făcute, extremele. Am fost un premiant dar şi un repetent ... am fost exmatriculat iar când au văzut că m-am însurat m-au făcut şi membru! Au socotit că-mi venise mintea la cap. Eram prea bun specialist. Însă nu m-am potolit cu toate că urcasem multe povârnişuri. Prin 93 au vrut să mă bage în SRI, bineînţeles sub masca unui serviciu economic, conform noilor uzanţe şi prescripţii mondiale. Prima dată nu m-am prins ... chiar luasem în serios economia de piaţă însă am înţeles curând ideea şi, nu m-am înhămat la acea păcăleală, sau mai bine zis bâjbâială!  
  
Imediat, fireşte am rămas şomer. M-am făcut patron, cu buzunarele goale şi, iar m-am descurcat!  
  
Am participat activ la naşterea, creşterea şi decesul unui partid! A sucombat prin înecarea într-o damigeană de 50 de litrii din vinul meu! Mi l-au descoperit amicii în beci şi pe sub bolta cu aroma de căpşunică, enervaţi fiind pe inutilitatea omenească.  
  
M-am apucat de literatură, silit şi obligat de stenahorie galopantă ... sunt sigur că voi încâlci lucrurile în favoarea mea. 
  
În lumea mea, nimeni nu se uită la gramatică şi diacritice ... au alte virgule mai grozave de privit.  
  
Cel ce ştie, întotdeauna ascunde ! Fiecare om are rolul său, cum oare vă închipuiţi că putem fi singuri, de capul nostru în universul ăsta mare sau foarte mic? Din ciclul.. să fim sinceri. 
  
Scrierile mele sunt străbătute deseori de şuviţe din umorul meu mai special, mai dureros şi câteodată răzbătând convenienţele ... vă rog încercaţi să-l înţelegeţi ca pe-o izbândă personală. 
  
Ţin să mulţumesc tuturor din şcoala mea, din mahalaua mea din centru, din viaţa mea ... din lumea mea care m-au îngrijit întotdeauna, numeroşilor sponsori(să nu vă imaginaţi că am vreunul) dar nu în ultimul rând conducerii ‘'Universului Prieteniei'' din Iaşi şi artistei-grafician Liliana Nastas Brătescu pentru strădania depusă şi cu ocazia prezentării cărţilor mele în Constanţa, oraşul meu natal.  
  
Axa Iaşi-Constanţa 29 Septembrie 2011 
  
Stănescu Aurel Avram 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Profil de autor. Sunt un perfecţionist / Aurel Avram Stănescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 274, Anul I, 01 octombrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Aurel Avram Stănescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Avram Stănescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!