CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Ecouri >  


Autor: Marina Glodici         Publicat în: Ediţia nr. 81 din 22 martie 2011        Toate Articolele Autorului

Profesorii şi elevii băimăreni au sărbătorit “Ziua Internaţională a poeziei”
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
- Scriitoarea Marina Angela Glodici a fost invitată la Şcoala generală nr. 18 
  
Ieri, elevii şi profesorii băimăreni ai Şcolii generale nr. 18 au marcat Ziua modială a poeziei într-un mod inedit. Au vorbit despre poezie, au audiat un recital de poezie şi au avut o întâlnire interactivă cu un scriitor maramureşean contemporan. 
  
Evenimentul a fost organizat de profesoara Izabella Krizsanoszki, dirigintele clasei a V-a B a şcolii mai sus amintite, având-o ca invitată pe scriitoarea Angela Glodici din Baia Mare. 
  
Manifestarea a cuprins o scurtă incursiune despre ce înseamnă poezia în viaţa noastră de zi cu zi, succedată de un recital de versuri şi a avut ca scop creşterea interesului tinerei generaţii faţă de lectura de poezie şi cunoaşterea mai bună a scriitorilor contemporani. 
  
În prezenţa Simonei Cosma, directorul Şcolii şi a zeci de elevi din clasele: a V-a B, VII A (diriginte prof. Aurelia Benea), a VII C (diriginte Maria Suciu), a VIII A (diriginte Melania Iederan), 11 elevi de clasa a V-a, respectiv Andreia Buda, Voicu Babiciu, Cristina Vraja, Denisa Tibil, Daiana Danciu, Călin Bălan, Leo Leampăr, Alexandra Iurek, Cristina Dan, Daiana Zadic, Alexandrina Ionescu au recitat poezii din volumul “Surâsul primăverii” semnat de scriitoarea prezentă la această sărbătoare a stihurilor menită să atingă corda sensibilă a inimilor. Versurile s-au încadrat ca temă în perioada pe care o parcurgem, salutând cu bucurie şi optimism venirea primăverii.  
  
“Ziua internaţională a poeziei este şi un prilej de edificare a noastră privind atât biografia cât şi lucrările publicate de invitata noastră Marina Angela Glodici. Domnia sa este autoarea a opt cărţi, adică a şase volume de poezie (“Lacrimi stelare”, “Nu mă opri”, “Amo Christum”, “Sărbători în sfinţenie”, “Făclia de dor”, “Surâsul primăverii”) şi a două romane (“Durutele iubiri” şi Fericiri Pământene”)”, a subliniat prof. Izabella Krizsanoszki. 
  
Tinerii au dat dovadă de un interes sporit faţă de lucrările poetei, primind-o cu multă căldură şi respect, apreciind deschiderea sufletească şi modul comunicatic al acesteia.  
  
Răspunzând la întrebările puse de elevi, Marina Glodici a precizat: “Am început să scriu poezii de la vârsta de 12 ani şi am debutat abia după revoluţie. E foarte esenţial să ai talent şi să fii încurajat, dar munca perseverentă e un lucru extrem de important în atingerea destinului de a fi scriitor. Eşecurile nu pot fi decât nişte experienţe care trebuie să te fortifice şi să te facă mai puternic. De aceea trebuie să învăţaţi bine şi să nu uitaţi că limba română este o limbă dulce şi frumoasă prin care trebuie să ştiţi să vă exprimaţi corect şi frumos”.  
  
Printre noutăţile de ultima oră, asistenţa a fost informată că, de curând, a apărut “Antologia scriitorilor români contemporani din întreaga lume Starpress 2011” scrisă de distinsa scriitoare şi jurnalistă Ligya Diaconescu şi publicată la Editura Fortuna. “Antologia cuprinde lucrările a 55 scriitori români atât din ţară cât şi din diaspora, poezie şi proză în limbile română şi engleză. Sunt onorată ca printre aceşti minunaţi şi importanţi oameni ai condeiului să mă aflu şi eu”, a precizat Marina Glodici.  
  
În încheiere, poeta a recitat câteva poezii din volumele mai sus amintite şi a fost răsplătită cu multe aplauze şi flori.  
  
Aşadar, câtă armonie şi plăcere poate produce arta între oameni, indiferent de vârstă şi ce minunat e să cultivi din copilărie dragostea faţă de poezie care nu e altceva decât respiraţia cerească a sufletului pământean. 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Profesorii şi elevii băimăreni au sărbătorit “Ziua Internaţională a poeziei” / Marina Glodici : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 81, Anul I, 22 martie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Marina Glodici : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marina Glodici
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!