AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  


Autor: Aurel Avram Stănescu         Publicat în: Ediţia nr. 278 din 05 octombrie 2011        Toate Articolele Autorului

Privatizarea
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Luna ascunsă parţial intrase în ultimul pătrar; unul din colţuri se agăţase ciudat şi părea gata, gata să cadă peste umbrele caselor. Un nor zdrenţuit se învârtea în jurul ei necontenit ... nu făcea zgomot, nu lăsa urme vizibile în cotlonul acela de cer întunecat şi sfâşia satelitul după toane; se prognoza o noapte senină şi călduroasă! 
  
Stelele pâlpâind plăpânde ieşiseră în partea cealaltă a universului când s-au adunat câţiva amici la sediul cumpărat de societatea comercială în care era băgat ca şef, unul dintre ei; feştania casei se ţinuse dimineaţă însă luaţi cu treburi nu reuşiseră s-ajungă atunci ... acum erau invitaţii de onoare ai patronului care se pregătise cu bunătăţi de tot felul.  
  
Trei dintre ei întârziaseră şi căutau grăbiţi numărul casei; erau fără maşini deci aveau intenţii clare ... să petreacă împreună cu prietenii pe care îi vedeau atât de rar!  
  
Din semiîntunericul străzii se ivi o umbră, colonelul o recunoscu: 
  
- Ce faci mamare? Pe-aici locuieşti?  
  
- Da! Dar ce număr căutaţi?  
  
- 183! Răspunse unul dintre ei.  
  
După ce le arătă casa, curioasă vru să afle amănunte, 
  
- Dar ce faceţi acolo domn colonel, că auzişi un zaiafet? ... muzică, miros de grătare! 
  
Secretoasă îl trase de-o parte şi şuşotiră puţin; plictisit de insistenţa femeii îi răspunse într-o doară, 
  
- Lasă mamare ... întâi să vedem care e situaţia! 
  
- Insist! Am ceva clasa întâi, n-o să regretaţi! Discreţie totală garantată!  
  
Se despărţiră şi intrară toţi trei bărbaţii într-o curticică aranjată.  
  
Erau montate sesizoare care intrau în funcţiune la cea mai mică mişcare neprevăzută, reflectoare care se aprindeau instantaneu, camere de luat vederi iar după dorinţă şi alarmă sonoră.  
  
Au fost întâmpinaţi cu veselie; se cunoşteau între ei de mult, cu unii au ,,copilărit,, împreună, aveau societăţi private numai Colonelul şi profesorul lucrau la stat prilej de şicană în glumă. 
  
Erau ultimii invitaţi aşteptaţi, s-au aşezat şi ei la masă şi s-au ospătat; erau numai bărbaţi însă se simţeau bine; criticau imprudenţa unuia dintre ei în legătură cu constituirea societăţii; îi pusese acţionari cu părţi egale pe toţi angajaţii. Îl preveneau că vor fi discuţii, dacă nu imediat, în viitorul apropiat însă el naiv, îi contrazicea!  
  
Chestie de opinii, experienţă şi interese.  
  
Lumina se aprinse brusc în curticică şi răsună alarma! Se uitară unul la altul ... nu mai era aşteptat nimeni. 
  
Stăpânul locaţiei ieşi afară ... după un minut reveni şi spuse pe un ton intrigat, 
  
- Domnul colonel ... vă caută vecina mea disperată!  
  
Râsete şi colonelul indispus ieşi dintre pahare.  
  
După minute bune îşi făcu apariţia însoţit de două tinere ... una foarte drăguţă, cu ochi adânci şi cealaltă foarte frumoasă, două Cleopatre de facturi diferite însă cu figuri neprovocatoare, ingenui. 
  
Echilibrul se stricase ... se instală tăcerea şi ele îndrăzneţe se aşezară la masă. Nu serviră decât o băutură răcoritoare şi una din ele vorbi, sorbind din pahar, uitându-se la ei plină de nonşalanţă, 
  
- Fără popou ... în rest tot ce doriţi!  
  
Liniştea ca o şopârlă îi prinse nepregătiţi ... o secundă se insinuă subversiv şi tăcerea se prăbuşi printre ei după care unul, chipurile revoltat vru să precizeze cât mai exact, 
  
- Adică acceptaţi tot fără c..r? De ce? Dacă unul dintre noi vă cere aşa ceva voi nu-l slujiţi? Doar sunteţi profesioniste! 
  
- Nu! Răspunse sigură pe ea tânăra ... servim doar pi ... dă, gură, sâni şi orice altceva vă trece prin gând dar popou nu se poate! 
  
- Fetele sunt făcute ,,cadou,, de mamare, vecina! Sunt verificate şi curate, vedeţi şi voi! Spuse împăciuitor colonelul. Ele vă stau la dispoziţie pe gratis, să le acceptăm toanele!  
  
Încheie surâzând condescendent în hohotele mesenilor şi atmosfera se destinse.  
  
După alte parlamentări ,,serioase,, legate de această problemă, profesorul o luă pe cea drăguţă de mână şi dispăru. Au râs zgomotos, 
  
- Obişnuinţă de mocagiu! Cum a auzit că sunt moca s-a repezit primul! 
  
Fata frumoasă şi încăpăţânată rămase să facă faţă asaltului bărbaţilor care, fără răutate o sâcâiau; părea o adevărată feministă care-şi apără drepturile cu ardoare până şi-a dat seama de glumă şi a răsuflat uşurată. Profesiunea liberă dar dependentă de voinţa ei era respectată. Au abordat alt subiect interesant şi stresant pentru ea, vârsta. Acum se oferea scrupuloasă cu tot amalgamul de vicii dar fără popou; nu-i păsa de vârsta fragedă, era expertă în amoruri ... până la o limită! 
  
Unul dintre meseni ieşi afară pe hol şi-i zări pe cei doi amorezi, aşezaţi pe o băncuţă. Făceau preocupaţi schimb de telefoane şi adrese. El avea un zâmbet lăbărţat pe faţă iar ea era fericită ca un copil ce tocmai mâncase o prăjitură; colonelul îi zări prin uşa larg deschisă şi exclamă, 
  
- Ia te uită profesore, te-ai îndrăgostit! Iar voi terminaţi cu prostiile şi nu mai pierdeţi timpul! 
  
Coşul din WC, la început cu două prezervative folosite s-a umplut cu altele colorate, cu crampoane ... arome sau gusturi coloniale, exotice şi fluturaşi zburători. 
  
Când fetele au plecat acasă cea cu ochi adânci a aruncat fără ezitare bileţelul cu litere şi cifre buchisite la coş intuind o concluzie ratată. Profesorul o înşelase şi cu prietena ei însă ea, deja trecuse senină la visul următor.  
  
Luna, ca un felinar roşu sfărâmat atârna deasupra oraşului ... vicioasă, sfârtecată, respira gemând cu obrazul în flăcări!  
  
Din volumul Adevărul dintre noi 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Privatizarea / Aurel Avram Stănescu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 278, Anul I, 05 octombrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Aurel Avram Stănescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel Avram Stănescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!