CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Ganduri >  


Autor: Doina Theiss         Publicat în: Ediţia nr. 822 din 01 aprilie 2013        Toate Articolele Autorului

Prima...zi
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Primävara este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri ale anului.  
  
Natura se trezeşte din somnul ei lung de iarnă şi creşte... sub razele timide ale soarelui....  
  
Intr-o astfel de zi, sufletul simte adierea tinereţii trecute...şi mai simte acea melancolie a gîndului, trezit parcă la..Viaţă.  
  
Astäzi a fost prima zi în care razele timide ale soarelui au mîngâiat fiecare frunză suavă şi fiecare mugur inocent, de pe crenguţele înfrigurate ale copacilor golaşi...  
  
Paşii m-au dus, ca în fiecare început de primăvară, în parcul minunat din apropiere; privirea abia aştepta să se scalde în culorile minunate ale floricelelor, proaspăt răsădite în pământul... ursuz şi rece.  
  
Vîntul adia uşor iar un ciripit vioi străbătea orizontul luminos, dăruindu-mi acea bucurie nestăvilită, de ...Viaţă.  
  
Norii transparenţi şi rotunzi au început plimbarea lor spre zările înalte...iar izvorul cu al lui susur, strălucea mîndru sub särutul aurit al soarelui. 
  
Acest tablou efemer, pictat de natură în culori minunate, a făcut să-mi simt inima cum tînjeşte după ceva...  
  
Era o contopire a sentimentelor trezite, parcă abia în acel moment, la viată; o sumedenie de dorinţe, aspiraţii şi bucurii împletite cu ...o porţie uriaşă de dor de ...Primăvară. 
  
Bucuria pe care o simţeam, privind floricelele albe şi violete, care se întindeau precum un covor viu peste toată suprafaţa parcului, făcea să-mi crească aripi; mă transforma din nou, în acea pasăre albastră, înălţându-mă uşor, sus de tot...  
  
Ce frumoasă era grădina şi ce parfum delicat de flori, răzbătea pînä la mine în... väzduh!  
  
Nimic şi nimeni nu mi-a putut lua acea bucurie din suflet, în acele momente în care priveam, admiram şi simţeam tot ce mă înconjura, neobservând minutele care se risipeau în adierea primăverii.. 
  
Viaţa este atît de scurtă şi avem atît de multe frumuseţi de admirat, în jurul nostru! Fiecare secundă se cere trăită şi simţită cu inima şi cu sufletul!  
  
Ştiu că timpul zboară şi mai ştiu cît de repede se poate ajunge la ...Sfîrşit. 
  
Simt nevoia de a înmagazina în suflet cît mai multe "tablouri", impresii şi constatări, cu fiecare pas pe care îl fac pe acest drum fără... întoarcere. 
  
De multe ori, mă intristează ignoranţa de care dau dovadă unii.... "Trecätori prin Viaţä"..  
  
Timpul, chiar dacă fugim mereu după el şi chiar de ne amăgim deseori la gîndul că-l vom prinde..., el va fi mereu in faţa noastră şi nu vom avea nicicând satisfacţia de a-l întrece... nici mäcar aceea, de a-l ajunge din urmă...  
  
De ce atunci să ne grăbim şi să trecem astfel, nepăsători prin Viaţă?  
  
Nepăsători faţă de frumuseţile care ne înconjoară şi pe care le-am putea descoperi dacă am fi mai atenţi... 
  
Am vedea fluturi minunaţi cu aripi dantelate, pictate de o mînă nevăzută în culori care ne farmecă privirea; flori cu petale învelite în cea mai fină catifea şi care întrec prin mireasma lor, cel mai scump parfum pe care l-am putea cumpăra vreodată; am privi soarele, păsările, iarba, gîzele, valurile melancolice ale mării, norii... 
  
Toate acestea trebuiesc simţite, privite, admirate!  
  
Aţi privit vreodată cu atenţie norii?  
  
Eu iubesc să îi studiez şi mai ales, iubesc să descopăr în ei, forme de basm... care iau chipuri diferite: de la Ingeri pînä la vapoare uriaşe, de la munţi cu vîrfurile înzăpezite, pînă la valuri pufoase, albe.. 
  
Poate numai un visător gîndeşte şi simte astfel... însă ce ne-am face fără vise?  
  
Ce ar fi Viaţa, fără această sete de cunoaştere şi fără fantezia colorată a minţii umane?  
  
Totul ar fi albnegru...lipsit de sensibilitate şi totodată lipsit de acea aripă înălţătoare, care ne face să atingem norii cu vîrful sufletului...  
  
Iubesc culorile fanteziei!  
  
Iubesc primävara coloratä... !  
  
Iubesc Viaţa!  
  
Oare...cît Răstimp voi avea, să mai iubesc ...? 
  
© D. Theiss 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Prima...zi / Doina Theiss : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 822, Anul III, 01 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Doina Theiss : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Doina Theiss
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!