CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Al Florin Ţene         Publicat în: Ediţia nr. 808 din 18 martie 2013        Toate Articolele Autorului

Primăveri Braşovene, de VIORICA POPESCU
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Articol de Viorica POPESCU 
  
PRIMăVERI BRAşOVENE 
  
Devenite tradiţionale, sărbătorile culturale ale filialei Ligii Scriitorilor Brasov şi-au câştigat o adevărată reputaţie de reper cultural, manifestat cu predilecţie în tandem cu adierile primăverii şi reînnoirea speranţelor din albul hibernal către verdele crud al Mărţişorului cu alaiul său de ghiocei şi surâs de soare, în concert de piţigoi.  
  
O primă sărbătoare -15 Ianuarie 2013 –s-a bucurat de un real succes şi o înaltă vibraţie artistică, graţie poeziilor, comentariilor critice, noutăţilor referitoare la viaţa şi opera lui Eminescu şi poemelor originale inspirate de acesta. Spectacolul a fost televizat şi apreciat cu atât mai mult de brasoveni. 
  
La ,,Spectacolul Mărţisorului,, din 1 Martie a. c. au fost prezenţi-activ mulţi membri ai Ligii braşovene ca actori-interpreţi cu lucrări originale în despletiri de idei, sentimente, gânduri referitoare la iubire, mama, frumuseţile ptimăverii, speranţa ca mod de viaţă, idei concretizate de la mic la mare, de la copilul membru al Asociatiei de Cultură şi Umanitate Bv. –Daria Busuioc- la ansamblurile de dansuri populare de copii şi tineri ale Cercului Militar Bv., gazda evenimentului. 
  
Tot în această locatie a avut loc şi spectacolul de caritate al Asociatiei Internaţionale a Femeii Creştine –în 6 martie a.c.- la care şi-au adus contribuţia şi membrii Ligii Bv. prin Viorica Popescu, George Echim, membri titulari şi activi ai A.I.F.C. Spectacolul s-a realizat în colaborare cu artişti de marcă ai Braşovului şi a fost un real succes, mult apreciat nu numai de nemeroşii spectatori- caritabili, ci mai apoi şi de telespectatorii braşoveni. 
  
O sărbătoare aparte a fost şi activitatea lunară a ligii noastre din 13 martie, când a fost lansată, între altele, cartea de poeme a scriitoarei Magda Simionescu –Toamna iubirilor în mai, activitate găzduită de Biblioteca Judeţeană – Casa Baiulescu. 
  
O remarcă specială se cuvine pt. vicepreşedintele Ligii noastre – av. George Echim, care are o prezenţă frecventă, remarcabilă în activităţi diverse, de la acţiuni ASTRA –BV., Sacele ş. a. , la Centrul Cutural REDUTA cu Şcoala Populară de Artă, la materiale în presa localş – ex. ziarul CONDEIUL – referitoare la personalitatea sa artistică, dat fiind că este şi interpret de muzică populară. 
  
La TÂRGUL Internaţional de Carte şi Muzică organizat la Braşov între 21 şi 24 mai în orasul nostru de către S.A.LIBRIS BV, Liga noastră va fi prezentă în ziua deschiderii prin lansarea cărţii de poeme INSCRIPŢIE PE TIMP a Vioricăi Popescu în colaborare cu editura locală Pastel. 
  
În perioada următoare avem noi alte asemenea activităţi proiectate, între care şi realizarea unei antologii literare şi a unei reviste - Claviaturi, care să coaguleze şi mai mult potenţele literare ale Braşovului. 
  
VIORICA POPESCU 
  
Liga Scriitorilor Braşov 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Primăveri Braşovene, de VIORICA POPESCU / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 808, Anul III, 18 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!