AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Cornelia Vîju         Publicat în: Ediţia nr. 429 din 04 martie 2012        Toate Articolele Autorului

Primăvara, anotimpul poeziei şi al iubirii...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Primăvara, anotimpul poeziei şi al iubirii... 
  
Când primăvara păşeşte din calendar, purtând în braţele sale parfumul minunat al florilor, razele soarelui o însoţesc în voiajul său şi-i dăruiesc raze din ce în ce mai calde.Verdele devine stăpânul zărilor, iar energia îţi tresaltă în vene, pentru că, odată cu natura, ieşi din hibernare. Se derulează un decor superb, a cărui imensitate nu poate fi exprimată de cuvinte, ci doar de simţuri... 
  
Devii mai visător, ochii ţi se încarcă cu priviri scânteietoare iar natura îşi desface generoasă braţele să te dezmierde la sânul ei. 
  
Într-o atmosferă ce pluteşte pe muzica divinului, mâinile tale ating raftul de cărţi din bibliotecă şi instinctiv, scot de acolo o carte de poezii, asta pentru că primăvara e muza poeţilor. Degetele sale lungi şi fine ştiu a împleti slovele atât de frumos adormindu-te într-o vale a îndrăgostirii de tot şi toate! 
  
Tainele asunse în inimă sunt atât de uşor descoperite de către primăvară, încât te miri de puterea sa mirifică, de sentimentul acela de plinătate care te cuprinde lăuntric şi călătoreşti prin noianul de rime şi cuvinte frumos meşteşugite de poeţi. Şi... dacă te străduieşti, creezi chiar versuri inspirate, pentru că ele se ascund în inima fiecăruia şi doar doza aceea micuţă de curaj, pe care o poartă primăvara, îţi lipseşte câteodată pentru a da naştere la ceva frumos cum e poezia. 
  
De fapt, poezia depăşeşte graniţele frumosului, e mult mai mult, împleteşte suflet, absolut, sublim şi dragoste. E un cântec mereu altul... mereu acelaşi, dar niciodată la fel. E acea mireasmă ce-şi schimbă notele diferit pentru fiecare om şi fiecare timp. 
  
Te decizi să îţi începi fiecare zi cu o poezie, pentru că, odată cu sărutul primăverii redescoperi nevoia ta de iubire, de acea iubire ce-şi ţese pânza cu verdele crud al ierbii, cu raze de aur ce mângâie natura după o iarnă geroasă. 
  
Cornelia Vîju 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Primăvara, anotimpul poeziei şi al iubirii... / Cornelia Vîju : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 429, Anul II, 04 martie 2012, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cornelia Vîju : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cornelia Vîju
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!