AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Comunicate >  


Autor: Primăria Municipiului Chişinău         Publicat în: Ediţia nr. 1180 din 25 martie 2014        Toate Articolele Autorului

Primăria Municipiului Chişinău prezintă: FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE POEZIE „RENATA VEREJANU”
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Academia Europeană a Societăţii Civile, Institutul de Filologie al AŞM, Primăria mun.Chişinău, Asociaţia Naţională a Oamenilor de Creaţie din Moldova 
  
AVIZ 
  
Festivalul Internaţional de Poezie - 
  
Renata Verejanu 
  
Festivalul Internaţional de Poezie se adresează tuturor îndrăgostiţilor de poezie, indiferent de vârstă, naţionalitate, ţara de reşedinţă, limba vorbită, religie etc. Doritorii de a participa la prima ediţie (instituţiile de învăţământ, biblioteci, centre de cultură etc.) fac demers către organizatori. 
  
Fiecare persoană poate participa în cel mult 2 secţiuni: 
  
Poezie proprie - autori care nu sunt membrii ai US participă cu câte 3 texte, creaţii personale nepublicate (în format electronic sau hârtie) până la data participării în concurs. 
  
Eseu critic - participă elevi, studenţi, masteranzi, doctoranzi, profesori, jurnalişti, cercetători care prezintă 2 pagini (format A4, Times New Roman, 12) de analiză a creaţiei Renata Verejanu, (sau a unor texte aparte), eseu nepublicat (în format electronic sau hârtie) până la acea dată 
  
Recital de poezie din creaţia poetei Renatei Verejanu, declamatorii recită un poem  
  
(o pledoarie etc.) maximum 3 minute. 
  
Compozitori – prezintă cântece pe versuri de Renata Verejanu, lucrarea poate fi în limba pe care o posedă interpretul/compozitorul.  
  
Jurizarea se va efectua pe categoriile de vârstă: 
  
Categoria I - ... până la 14 ani, 
  
Categoria II – 15-25 ani, 
  
Categoria III – peste 25 ani... 
  
Participanţii cu viza de reşedinţă în alt stat decât Republica Moldova se înscriu, expediind un CV, 1-3 poze şi 3 poezii proprii sau eseu, la adresa de E-mail: festifaldepoezierv@gmail.com 
  
Cei care se vor înscrie la secţiunea compozitori vor evolua direct în etapa finală. 
  
Poeziile şi eseurile celora care vor intra în final vor fi editate în volum antologic.  
  
Festivalul va oferi câte trei premii pentru fiecare secţiune şi Trofeul Festivalului. 
  
Termen limită de primire a materialelor: 25 mai 2014.  
  
In perioada iunie-august, organizatorii vor publica Antologia cuprinzând textele laureaţilor. Cartea va fi promovată în cadrul Salonului Internaţional de Carte, la alte evenimente importante, organizate de Academia Europeană a Societăţii Civile şi partenerii săi.  
  
Informaţii la: tel. 022 226675 sau 068582011 
  
festivalnationalrv@gmail.com 
  
http://festivalnationalrv.blogspot.com 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Primăria Municipiului Chişinău prezintă: FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE POEZIE „RENATA VEREJANU” / Primăria Municipiului Chişinău : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1180, Anul IV, 25 martie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Primăria Municipiului Chişinău : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Primăria Municipiului Chişinău
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!