AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Comunicate >  


Autor: Primăria Municipiului Chişinău         Publicat în: Ediţia nr. 951 din 08 august 2013        Toate Articolele Autorului

Primăria Municipiului CHIŞINĂU - ÎNTREVEDEREA PRIMARULUI GENERAL AL CHIŞINĂULUI CU ŞEFUL DELEGAŢIEI UNIUNII EUROPENE, DIRK SHUEBEL
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
(07 august 2013) REF: Întrevederea primarului general, Dorin Chirtoacă, cu şeful delegaţiei UE la Chişinău, Dirk Shuebel  
 
Primarul general, Dorin Chirtoacă, a avut o întrevedere cu şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Dirk Shuebel, la încheierea mandatului ambasadorului european în Republica Moldova.  
 
Cei doi oficiali au trecut în revistă activitatea instituţiilor pe care le reprezintă în cei 4 ani de mandat ai ambasadorului Dirk Shuebel şi şi-au mulţumit reciproc pentru perioada în care au colaborat împreună. Rezultatele importante obţinute în urma colaborării dintre municipalitate şi delegaţia UE în Moldova se referă la următoarele proiecte:  
• Brain Networking (Labour Window), în valoare de 1.165 milioane Euro, inclusiv 932 mii Euro – grant;  
• Canalizarea pluvială. Promovarea şi implementarea acţiunilor inovative de schimbare a climei. Valoarea – 900.000 Euro, în care grantul oferit constituie – 810 mii Euro;  
• Creşterea eficienţei energiei a municipiilor Chişinău şi Sevastopol pe baza experienţei existente. Buget total 672.965 Euro, inclusiv 538.372 Euro – grant.  
• Achiziţionarea a 102 troleibuze pentru municipiul Chişinău – 13.7 milioane Euro, inclusiv 3 milioane Euro grant;  
• Reconstrucţia a 6 străzi din centrul oraşului, prin programul BERD şi BEI, în valoare de 22 milioane Euro, grant -1.2 milioane Euro.  
• Înlocuirea geamurilor/uşilor de la scara blocurilor de locuinţe, prin intermediul programului „Facilitatea de Finanţare a Eficienţei Energetice în Sectorul Rezidenţial din Moldova“ (MoREEFF). Valoarea - 4 milioane Euro, inclusiv 30% grant.  
 
De asemenea, este de menţionat proiectul „Ziua Europei la Chişinău”, organizat în comun cu delegaţia UE, începând din anul 2008. UE s-a dovedit a fi principalul partener al Primăriei Chişinău, prin contribuţia Delegaţiei, şi îndeosebi a ambasadorului Dirk Shuebel, în cei 6 ani de la preluarea mandatului de către primarul general, Dorin Chirtoacă.  
 
Primăria municipiului Chişinău îi mulţumeşte respectuos, Excelenţei Sale, dl Dirk Shuebel, pentru contribuţia esenţială adusă în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. Datorită şefului delegaţiei UE şi a echipei sale, acest proces a căpătat un caracter ireversibil.  
 
Considerăm că domnului Dirk Shuebel ar trebui să-i fie conferit titlul, dacă acest lucru este posibil, de „Ambasador Onorific al Republicii Moldova în Uniunea Europeană”. Respectiv, ambasadorul Shuebel este şi va fi întotdeauna binevenit la Chişinău, în orice calitate. Iar municipalitatea va fi la dispoziţia ambasadorului UE de fiecare dată, ori de câte ori va dori Domnia Sa, să viziteze Republica Moldova.  
 
07.08.2013  
Direcţia Relaţii Publice  
Primăria mun. Chişinău  
Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 83  
MD 2012, Chişinău, Republica Moldova  
Tel.: + 373 22 201 707; Fax: + 373 22 201 708  
e-mail: drp@pmc.md  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Primăria Municipiului CHIŞINĂU - ÎNTREVEDEREA PRIMARULUI GENERAL AL CHIŞINĂULUI CU ŞEFUL DELEGAŢIEI UNIUNII EUROPENE, DIRK SHUEBEL / Primăria Municipiului Chişinău : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 951, Anul III, 08 august 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Primăria Municipiului Chişinău : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Primăria Municipiului Chişinău
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!