CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Opinii >  Premiul de la Asakusa
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Şi eu am luat premii la Asakusa ! Scriu din gândurile-mi fericite. Să parafrazez o zicală rămasă de secole: sunt uimită în faţa acestui pământ Japonia şi al oamenilor ei. De-alungul activităţii mele am obţinut foarte multe premii. Voi aminiti de cele 9 Premii de Excelenţă, obţinute în diferite oraşe din ţară, pentru aportul meu adus semenilor prin arta pe care o fac. Nu m-am gândit vreodată la acest premiu: ştiam că am participat la începutul anului 2012 în urma unei invitaţii, la acest concurs. Zilele trecute la începutul lui februarie 2013, am primit un plic tocmai din Japonia. Deschizându-l, mi-am văzut un vis întruchipat aievea; un răsărit în arta pe care o fac. De ce acum ?! Este o întrebare la care nu pot răspunde fiindcă nu ştiu şi nici nu voi cerceta cauza. În septembrie 2012, am participat la înmânarea acestor premii la una din şedinţele de cenaclu literar, ce se ţin la Biblioteca Metropolitană Mihail Sadoveanu din Bucureşti. Numele meu, nici nu a fost pomenit spre a fi luat în seamă ... Acum îmi dau seama de conjunctură ! Voi îngropa sub tăcere şi ignorare din prea bunul meu simţ această zi, şi voi lăsa să înflorească mai departe toate talentele autentice, pline de valoare artistică . Citind şi cele câteva rânduri scrise atât de frumos în limba română care au însoţit cele două diplome obţinute, am înţeles că Asakusa este un oraş nipon plin de un farmec aparte, căutat de turiştii japonezi şi nu numai. Asakusa, păstrează şi acum din tradiţia vechii capitale Edo-Tokayo de azi. Concursul ,, Art & Life ,, din cadrul,, Japanese Golden Week ,, (săptămâna de aur a Japoniei )ie: domnul Shinya Inoguchi de origine japoneză şi soţia acestuia , doamna Cristina Cărbune-Inoguchi de origine română; familie cu suflet generos şi spiritual luminat spre aprecierea frumosului din artă şi tradiţie. Dorinţa acestei familii a fost una cu totul specială: de a pune în acelaşi rând frumuseţea meleagurilor japoneze cât şi cultura română, cunoaşterea dintre artiştii japonezi cât şi cei români fie ei pictori, graficieni, poeţi, prozatori sau artişti fotografi . Sincere şi cordiale mulţumiri , respect şi preţuire familiei Inoguchi şi în special doamnei Cristina Cărbune-Inoguchi, fără de care acest concurs nu ar fi avut loc şi nici aprecierea artei pe care o fac, răsplătindu-mă cu cele două diplome trimise special, cât şi pentru invitaţia făcută de a deschide în oraşul Asakusa o expoziţie personală de grafică în peniţă şi acuarelă .
Referinţă Bibliografică:
Premiul de la Asakusa / Constanţa Abălaşei Donosă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 789, Anul III, 27 februarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Constanţa Abălaşei Donosă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constanţa Abălaşei Donosă
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!