CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Carti >  PREFATA NOULUI MEU VOLUM DE VERSURI ,, POEME DESUETE GRAVATE IN SUFLET,, SEMNATA DE DORU STEFAN DANCUS
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
PREFATA NOULUI MEU VOLUM DE VERSURI ,, POEME DESUETE GRAVATE IN SUFLET,, SEMNATA DE DORU STEFAN DANCUS  
 
Am spus mereu că oamenii nu trebuie să strige în gura mare, să se ia de piept, să se calce în picioare, să detoneze bombe - ci să comunice în bază sufletească. La temelia tuturor crizelor contemporaneităţii stă lipsa de vorbire. Tot felul de lideri se adună şi “consfătuiesc” la nivel internaţional, urmând să ia decizii înţelepte, însă atâta vreme cât stau cu căştile traductoare la urechi şi votează prin “nu” sau “da”, nu vor supune discuţiilor legea lui “Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi”: contravine normelor internaţionale. Acolo se votează embargo-uri sau proiecte de-a sărăci sau marginaliza o seamă de popoare. Acesta este limbajul comun al subordonaţilor serviciilor secrete, diferitor grupări religioase ori pur şi simplu intereselor personale. Ei deţin puterea în lumea asta. Nouă, subordonaţilor acestor subordonaţi, atât ne-a rămas: iubirea de aproapele, ajutorarea lui, aducerea lui la drumul drept fără a cere o răsplată imediată Cerului. Ea vine oricum, doar că trebuie să aruncăm vălul de pe ochi.  
 
Volumul Ioanei Voicilă Dobre vine să confirme faptul că puterea de creaţie a omului nu s-a epuizat încă. Cu mare încredere în Cuvânt, autoarea ne propune un festin liric la care cititorii sunt invitaţii de onoare. Chiar şi titlul cărţii - „Poeme desuete gravate în suflet” - ne face să ne simţim mai aproape de versurile sale, care sclipesc în noaptea greutăţilor cotidiene de care ne izbim zi de zi, ca nişte mici bijuterii sentimentale.  
 
Ştefan Doru Dăncuş  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
PREFATA NOULUI MEU VOLUM DE VERSURI ,, POEME DESUETE GRAVATE IN SUFLET,, SEMNATA DE DORU STEFAN DANCUS / Ioana Voicilă Dobre : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 639, Anul II, 30 septembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Ioana Voicilă Dobre : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ioana Voicilă Dobre
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!