CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Naratiune >  


Autor: Mirela Borchin         Publicat în: Ediţia nr. 1037 din 02 noiembrie 2013        Toate Articolele Autorului

Prea fericitul
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
M-am trezit cu sufletul bolnav. Somnul mi-l amorţise temporar, dar de cum m-am sculat mi-am amintit în toate amănuntele că am de ce să sufăr intens. Pe deasupra, mai trebuia să şi ajung la şcoală la prima oră. Am luat tramvaiul de şapte. De obicei aştept unul mai gol, dar acum mi-era indiferent dacă mă mai pot ţine sau nu de bare, dacă mă înghesuie, împinge ori înghionteşte cineva sau dacă trag adânc în piept viruşii celor ce strănută şi tuşesc şi scuipă strigând la tine că dacă nu-ţi convine n-ai decât să-ţi scoţi din garaj Mercedesul sau să mergi cu Perpedesul. Totuşi, de nimic nu mi-ar fi păsat, de nu şi-ar fi scurs pe mine ochii-i băloşi un om fericit. Fiindcă nimic nu mă enervează mai tare decât fericirea în tramvai. Omul acesta de bagajele căruia îmi agăţam ciorapii jubila.  
- Merg în staţiune, îmi zice radiind. Aţi fost vreodată în staţiune?  
Dau din cap că da şi caut să mă mişc cumva, să mă dezlipesc de libidinosul ăsta fericit. Ştie că n-am încotro şi asta-l face şi mai radios.  
- Lasă, că nu mai suntem tineri...  
Evit să îl privesc, dar îi intuiesc rânjetul cu subînţelesuri.  
- Unde coborâţi? Îi spun, prinsă în capcana amabilităţii mele ieşite din comun.  
- Ah, n-o să puteţi coborî, că nu vă las. Şi-mi râde literalmente-n nas.  
- Mai sunt şapte staţii până la Olimpia. Până acolo reuşesc să vă cuceresc. Ochii îi sticlesc dezgustător.  
- Vă duc cu mine să vedeţi autobuzul cu care plec. "Aşa-mi trebuie", îmi spun, "dacă plec în ultima clipă. Să mă fi trezit cu jumătate de oră mai devreme, nu aveam molusca asta pe cap acum."  
- Vreau să mi-o pun cu iu!  
- Poftim?! Asta e picătura ce-mi umple paharul. Din senin îmi ţâşnesc lacrimi din ochi. Prea fericitului i-o iau în jos colţurile buzelor.  
- Dar ce-am zis?… Te-ai supi?  
E derutat. Reacţia mea e clar disproporţionată faţă de ceea ce s-a întâmplat. Faţa lui se crispează. Face un gest de capitulare. Cu mâini mari, crăpate, înnegrite. Sunt sigură că nu  
mă va mai atinge. Dar nu mă pot opri din plâns. Îmi plâng alte dureri. Un bătrânel îi arată obrazul. Ajung chiar să mă simt vinovată. Nu e el cauza atâtor şiroaie de lacrimi. Chiar dacă s-a purtat ca un bădăran la şapte dimineaţa în tramvai şi m-a scos din minţi cu moaca lui de om fericit.  
Trebuie să cobor. Nu mă uit înapoi, dar aud că se vorbeşte despre mine.  
- Cine ştie ce are, nu de bine plânge ea.  
Nimeni nu ştie ce am, niciun cunoscut nu m-a văzut plângând. M-am spălat mai întâi la fântâna cu senzori de la Biserica studenţească, apoi la prima toaletă de la parterul UVT. În graba mare mi-am refăcut machiajul, iar la şedinţă m-am purtat ca de obicei.  
Îmi joc rolul cu nonşalanţă, dacă nu văd împrejurul meu umil oameni fericiţi.  
 
Referinţă Bibliografică:
Prea fericitul / Mirela Borchin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1037, Anul III, 02 noiembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Mirela Borchin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mirela Borchin
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!