AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Impact > Scrieri >  


Autor: Lia Zidaru         Publicat în: Ediţia nr. 1062 din 27 noiembrie 2013        Toate Articolele Autorului

Povestea înălţimilor
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La început pământul era plat, arăta ca o farfurie şi suspina de plictiseală si din suspin uşor-uşor, bob cu bob s-au făcut lacurile. Şi un tremur mai adânc a răscolit adâncurile şi a încolţit o movilă. Apa i-a sărutat picioarele şi atunci moviliţa fudulă s-a umflat şi umflat până a ajuns un deal în toată regula.

Plictiseala s-a instalat iar regină peste întinderi dar un vânt de seară furişându-se în jurul dealului a înverzit ideea unei vegetaţii.

Şi cum evident exista sămânţa de alb şi de verde a apărut firava floare primăvăratecă, vestitoarea tuturor florilor chiar de atunci de la începuturi. Şi în creşterea-i răcoroasă a visat cu putere un gând gălbior şi a mlădiat un violet divers şi au apărut brânduşele galbene şi violet intens sau pal şi era normal să pună şi culoarea lui în fascinanta brânduşe albă.De drag si de voie buna au început să cânte şi din corul cântecelor în sărbătoarea zilei s-au înălţat arbuştii în tufe decolorate sau neruşinat de intens colorate. Toată atmosfera fremăta de bucurie, iar aerul în soarele miezului zilei dansa odata cu florile şi arbuştii ... şi aşa în mişcarea lor au colorat fluturi care au semănat în pajişti adierea ierbii. Apriga speranţă cu sămânţa ei a transformat totul! Şi pământul s-a topit de drag şi de dorul înălţimilor a căror lipsă n-o simţise până atunci. Şi uşor, uşor din stâncile adâncurilor s-au ridicat maiestuoşi cu înălţimi ameţitoare, munţii noştri cei dragi şi unici!
 

Referinţă Bibliografică:
Povestea înălţimilor / Lia Zidaru : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1062, Anul III, 27 noiembrie 2013, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Lia Zidaru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Lia Zidaru
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!