CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Fragmente >  


Autor: Vasilica Ilie         Publicat în: Ediţia nr. 1111 din 15 ianuarie 2014        Toate Articolele Autorului

Poveste la început de primăvară (XIV)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Desfăcu bagajele. Cumpărase un pui la rotisor şi îl băgă la cuptorul cu microunde. În timpul acesta spălă câteva andive, le tăie şi le puse într-un castron, turnă maioneză peste ele şi le amestecă. Scoase pacheţele cu mezeluri fel de fel şi rulade de caşcaval, feliate şi le aşeză pe un platou de inox. Spălă roşii, ardei , castraveţi, îi tăie şi-i puse pe un platou mai mic, tot din inox. Le aduse pe toate, pe masă, în timp ce Ilinca aşezase farfuriile, paharele şi tacâmurile, şerveţelele şi găsise în dulap câteva lumânări parfumate, pe care le aşezase în formă de inimă, aşa cum văzuse când au luat masa în camera de hotel, la Sinaia.
- Gata, aperitivele, draga mea! Ce ai vrea să bem pentru început? Coniac Metaxa, Whisky sau o pălincă?
- Bem coniac, nu am mai băut de mult şi mai ales, Metaxa!
- S-a făcut, iubito! Ce frumos ai aşezat masa! Aşteaptă puţin!
Fugi în grădină, alese flori multicolore şi i le dărui Ilincăi. Turnă în pahare, se apropie, o sărută şi zise:
- Noroc, dragostea mea, pentru iubirea noastră!
După cina care a fost la înălţime, ea îi dădu nota de trecere, aşa cum era convenţia.
- Eşti de nota 20, dragul meu! - Mulţumesc! Ce indulgentă eşti cu mine, glumi Ştefan şi se apropie de ea, o îmbrăţişă şi o sărută..Scuză-mă numai un pic!
Luă telefonul mobil din borsetă, formă numărul fiului şi-l întrebă ce mai face, cum se simte şi dacă are nevoie de ceva când va veni în ziua următoare la el, la spital. Acesta îi spuse că are de toate, a avut grijă iubita lui să nu-i lipsească nimic.
După această convorbire, puse muzică şi o invită pe Ilinca la dans. O cuprinse în braţe şi o sărută. Ea îl înlănţui cu amândouă mâinile de după gât. Au dansat lipiţi, unul de altul, bluesuri.
- Mi-e o poftă nebună de tine! îi şopti la ureche. Nu ştiu cum faci tu că nu pot sta lângă tine doar să te privesc şi să te strâng în braţe; pur şi simplu mă exciţi de fiecare dată! Şi să nu crezi că nu mă bucură lucrul ăsta, simt că parcă întineresc lângă tine şi sunt şi mai potent.
- Ce să mai întinereşti, dragul meu, tu eşti cu câţiva ani mai mic decât mine!
- De unde ştii, că eu nu ţi-am spus!? Şi eu, care credeam că eşti mai tânără decât mine cu câţiva ani!
Ah! Cum a putut să se dea de gol că ştie lucrul acesta? Gicu îi spusese că vărul Ştefan, este mai mic decât el cu şase ani, aşa că, a fost simplu să facă nişte socoteli şi să afle că este mai mic decât ea cu trei ani.
- Păi, de când te-am văzut prima dată la metrou, nu ţi-am dat mai mult de cincizeci de ani! spuse ea. Am dreptate?
- Intuieşti foarte bine! Iar eu nu-ţi dau mai mult de patruzeci şi trei de ani.
- Ei, uite, tu greşeşti! Mai pune zece ani lângă cei patruzeci şi trei!
- Ilinca, îţi dau cuvântul meu că nu îmi imaginam că eşti mai mare!
- Acum, dacă ai aflat, te deranjează?
- Nicidecum! Îmi place cum arăţi, îmi placi din toate punctele de vedere. Te iubesc!
Se uită în ochii ei şi o privi cu dragoste. Începu să o mângâie şi să o sărute cu foc. Ilinca se simţea iubită şi îi plăcea. Ştefan o luă în braţe şi merse în dormitorul de la parter care era apropiat de living, o aşeză pe pat şi continuă cu mângâierile şi sărutările. Au făcut din nou dragoste şi s-au simţit minunat. Acum se uitau unul la altul şi îşi vorbeau din priviri.
“Nu îmi închipuiam să găsesc un bărbat- şi văduv pe deasupra- aşa, potent, la această vârstă şi dornic de a face dragoste! Dar şi eu sunt dornică să îl am, cred că de aceea ne armonizăm aşa de bine. Şi dacă mă îndrăgostesc atât de mult şi nu mai pot trăi fără el? O, Doamne, cred că am înnebunit de tot, la vârsta asta, când mâine poimâine, voi fi şi bunică”, îşi zise Ilinca şi zâmbi în sinea ei.
“Doamne ce fericit sunt şi împlinit! Ilinca este femeia pe care mi-am dorit-o, este singura cu care mă potrivesc atât de bine. Aş face dragoste cu ea tot timpul dacă ar fi după inima mea. Ce-o să mă fac dacă e să ne întâlnim mai rar? Nu ştiu, nici nu aş vrea să mă gândesc la lucrul acesta, vreau să o am lângă mine mereu; să dorm seara cu ea alături şi să mă trezesc dimineaţa tot cu ea”, îşi zise Ştefan.
- Iubita mea, la ce te gândeşti, acum?
Şi o mângâie uşor pe faţă, ajunse cu mâna la gură, îi contură buzele cu degetul arătător, îi apucă bărbia cu mâna şi se apropie uşor cu buzele de buzele ei într-un sărut lung.
- Aş vrea să nu mai pleci niciodată de la mine! Promiţi?
- Ştefan, chiar mă gândeam la noi. Parcă am fi doi tineri care nu se mai satură făcând dragoste.
- Şi, nu-ţi place?
- Ba da, dar mi-e teamă că o să ne săturăm unul de altul prea repede; dragostea este trecătoare!
- Nu ştiu ce-i cu mine, chiar mă simt ca un adolescent când sunt cu tine. Şi, crede-mă, nu am mai făcut dragoste de mult. Haide, să nu ne mai gândim la faptul că o să ne săturam unul de altul! Te-aş vrea pentru toată viaţa!
- Uite, Ştefan, deocamdată nu aş putea locui la tine, e şi fiul tău cu iubita, nu mă simt chiar atât de pregătită, crede-mă!
- Iubita mea, ei nu ne deranjează cu nimic, au intrare separată. Şi nici nu or să stea cu noi după ce se căsătoresc, vor să-şi construiască o casă în apropiere de Bucureşti. Mama lui a moştenit un teren de la părinţii ei şi i l-am trecut pe numele lui. Cu banii lor, cu ce îi vom ajuta şi noi, părinţii, îşi vor construi o căsuţă. - Ştefan, îţi repet: nu sunt încă pregatită să locuiesc la tine. Vreau să stau deocamdată la mine, ne vom întâlni când la tine, când la mine. Am problemele mele pe care trebuie să le rezolv şi nu vreau să te implic şi pe tine. Într-o zi vreau să stăm de vorbă mai mult pentru că necesită timp să-ţi povestesc. Eu nu am terminat cu partajul.
- Bine, nu te întreb nimic! Faci cum crezi că este mai bine dar nu mă îndepărta din gândurile şi planurile tale!
- Dacă o să mă înţelegi şi o să fii alături de mine, evident, că nu. Chiar îmi doresc să am în preajmă un bărbat care să mă întrebe ce fac, cum mă simt, dacă am nevoie de un sfat, de o vorbă bună. Vreau să ne sprijinim reciproc: unul pe celălalt.
- Mă bucur atunci, iubita mea, aşa o să fie!  

 

(va urma)  

Referinţă Bibliografică:
Poveste la început de primăvară (XIV) / Vasilica Ilie : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1111, Anul IV, 15 ianuarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Vasilica Ilie : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Vasilica Ilie
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!