CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Fragmente >  


Autor: Vasilica Ilie         Publicat în: Ediţia nr. 1081 din 16 decembrie 2013        Toate Articolele Autorului

Poveste la început de primăvară (XIII)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Au luat masa în acel cadru frumos şi au hotărât ca după externarea fiului lui Ştefan, următorul weekend să-l petreacă, undeva, la pescuit.  
- Ne mai plimbăm un pic, ce zici?  
- Eu aş prefera să mergem la hotel să ne pregătim de plecare, vreau să ajungem acasă înainte să ne apuce seara pe drum. Ce zici, dragul meu?  
- Ai dreptate! Şi apoi, vreau să ne oprim pe drum să fac nişte cumpărături, nu am nimic de mâncare acasă. Te invit să luăm cina împreună, la mine. Nici nu te mai las să pleci la tine acasă! Vrei să rămâi la mine în noaptea asta?  
- Dacă ştii să mă răpeşti, rămân! glumi Ilinca.  
- Te răpesc, dacă tu aşa vrei, răspunse zâmbind Ştefan.  
Au făcut bagajele, le-au aranjat în portbagaj, au predat cheile la recepţie şi au plecat la drum, spre Bucureşti. În apropiere de capitală s-au oprit la hipermarketul Carrefour şi au făcut cumpărături. Ilinca îl admiră cât de gospodar este, ştiind să facă atâtea cumpărături cu răbdare, fără să aibe o listă. Când au ajuns în Bucureşti, începuse să se însereze. Ştefan traversă centrul oraşului şi o luă spre Mitropolie, apoi, pe nişte străzi unde erau numai vile. Se opri în faţa uneia, frumoasă, cu un etaj. Ilinca rămase impresionată. Ştefan deschise poarta şi intră în curte cu maşina, parcând într-un garaj care se afla la subsolul clădirii, ingenios făcut.Totul se datora clar celor care au proiectat casa: arhitectului şi structuristului şi, bineînţeles, a constructorului care a respectat proiectul, întocmai. Era o vilă cochetă cu o curte de vreo 500 mp, dar totul pus la punct; o curăţenie şi o ordine desăvârşită de cum intrai pe poartă.  
Coborî din maşină şi, până să intre în casă admiră grădina de flori care era ca un părculeţ în miniatură. Aleea pe care Ştefan o parcursese cu maşina, din interiorul curţii, era străjuită de o parte şi de alta cu un gard viu pitic şi stâlpi de iluminat cu lămpi în formă de semilună care ieşeau din gardul viu ca nişte steluţe, încât puteai să vezi grădina, în toată splendoarea ei şi seara.  
Gardul care înconjura clădirea era din panouri de beton, înalte şi dublat de stâlpi subţiri din fier unde se puteau căţăra trandafiri în culorile: roşii, albi, roz, galbeni. În partea dreaptă, undeva, la jumătatea distanţei dintre gard şi limita clădirii, se afla un chioşc construit din dantelării de lemn placat cu clementine de culoarea violet care pătrundeau prin ochiurile dantelate ale lemului, în interior. Acolo se afla o masă rotundă şi scaune de jur împrejurul ei, semn că se lua masa pe timpul verii. Alături, lângă chioşc, era un balansoar, sub umbra unui tei. Poteca spre chioşc, de-o parte şi de alta era viu colorată de frumoasele flori de piatră care se întindeau pe pământ, formând un covor multicolor. Câteva ronduri mici de flori, completau locul dintre chioşc şi restul de gard. Ilinca observă că florile unui rond sunt de aceeşi culoare, a altuia, de altă culoare distribuite circular ca petalele unei flori iar în mijloc un alt rond cu flori de culoare galbenă, şi anume, crăiţe pitice.  
În partea stângă, spre gard se afla un grătar cu acoperiş din tablă zincată, de jur împrejur, placat cu cărămidă roşie.  
În restul grădinii se aflau arbuşti ornamentali, din loc în loc şi ronduri mici de flori ca pe partea dreaptă.  
Până ce Ştefan a deschis portbagajul să ia bagajele, Ilinca nu se mai sătura admirând grădina.  
- Dragul meu, la tine este raiul pe pământ. Eu nu aş mai pleca de acasă dacă aş avea o astfel de grădină.  
- Atunci, nu mai pleci acasă, rămâi aici, lângă mine, dacă îţi place.  
- O să te plictiseşti de mine, cu atâtea flori frumoase în jurul tău.  
- Bine că nu sunt femei! Vei fi regina florilor, vrei?  
- Ştefan, cu tine mă simt pe alt tărâm, parcă visez!  
El se apropie de Ilinca şi o strânse în braţe, apoi o sărută.  
- Te iubesc! Rămâi la mine! Cu tine o să mă simt împlinit!  
Ea nu zise nimic. Închise ochii şi se lăsă mângâiată şi sărutată. Ştefan uitase de bagajele pe care le lăsase lângă uşa de la intrare, o luă în braţe şi merse înăuntru, o aşeză pe canapeaua din living şi o sărută în continuare. Ilinca se simţea fericită şi îi cuprinse capul cu amândouă mâinile, se uită în ochii lui şi-i spuse:  
- Şi eu te iubesc, Ştefan! Tu mă faci să mă simt fericită, cum de mult nu am mai fost.  
Ştefan se simţi în al noulea cer când o auzi pe Ilinca spunându-i că îl iubeşte. Începu să o mângâie peste tot corpul şi să o dezbrace, uşor, uşor. Trupurile lor s-au reîntâlnit şi s-au dorit unul pe altul cu ardoare. Au făcut dragoste şi s-au sărutat în continuu.  
- Cred că nu o să mă mai satur de tine, niciodată, spuse el.  
- Şi eu, la fel! spuse şi Ilinca.  
S-au dus la baie împreună, au făcut duş.  
- Mie îmi este cam foame! Ţie, nu? o întrebă pe Ilinca. Chiar aş bea şi ceva, am o stare de bine. Aş vrea să sărbătorim venirea ta în casă, la mine. Merg să iau bagajele, să aşez cumpărăturile în frigider şi să pregătesc o cină romantică pentru musafira mea dragă.  
- Haide, că te ajut şi eu, dragul meu!  
- Nu, vreau să te simţi bine la mine în casă şi să-mi dai notă de trecere. Uite, ca să te simţi mai lejeră, propun să te schimbi.Şi eu am să fac la fel.  
- Bagajele mele sunt în portbagaj, nu am cu ce!  
- Îţi dau eu o cămaşă de-a mea, o să fii sexi în ea, este lunguţă.  
- Trebuie să-mi aduc bagajele, acolo am şi pijamalele! Dacă tot o să râmân în noaptea asta la tine, este musai să le îmbrac.  
- Cum vrei, prefer să dormi lângă mine fără nimic pe tine! O să dormi cu acea cămaşă pe care ţi-o dau acum să te îmbraci.  
- Atunci, cum zici tu, aşa o să stau îmbrăcată. Cu promisiunea să mă laşi să te ajut, o să-ţi ia mult pregătirea cinei şi nu mă simt bine să mă uit la tine cum munceşti.  
- Draga mea tu eşti juriul, îmi dai nota. O să vezi cât de repede pregătesc cina iar tu, dacă vrei, pregăteşti masa, aici. Îţi aduc o faţă de masă şi îţi spun unde găseşti toate, în timp ce eu pregătesc aperitivele.  
După ce s-au schimbat, Ştefan îi arătă faţa de masă şi plecă să aducă bagajele la bucătărie. Ilinca o aşeză pe masă şi îl aşteptă să-i spună de unde poate lua paharele, tacâmurile, farfuriile, şerveţelele.  
- Gata, am venit! Ai şi aşezat faţa de masă? Uite, vezi dulapurile acestea, aici găseşti tot ce îţi trebuie. Simte-te ca la tine acasă!  
 
(va urma)  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Poveste la început de primăvară (XIII) / Vasilica Ilie : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1081, Anul III, 16 decembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Vasilica Ilie : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Vasilica Ilie
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!