CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Literatura > Fragmente >  


Autor: Vasilica Ilie         Publicat în: Ediţia nr. 1073 din 08 decembrie 2013        Toate Articolele Autorului

Poveste la început de primăvară (XII)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ilinca îl privi cu drag şi se apropie mai mult de el. Ştefan, o îmbrăţişă şi începu să o sărute. Au început să se mângâie reciproc, mâinile lor parcă frământau iubire iar trupurile se înlănţuiau dornice de dragoste. Au făcut din nou dragoste. Nu le venea să se dea jos din pat, ar fi stat toată ziua lipiţi unul de celălalt.  
- Haide, să ne facem duş şi să ieşim afară, la aer, să zburdăm un pic! zise ea.  
- Haide! Propun să mergem prin împrejurimi, la un restaurant să mâncăm ceva şi să bem şi o cafea.  
- Merg în camera mea să fac duş şi să mă schimb. Când eşti tu gata, vino să mă iei!  
- S-a făcut, iubita mea!  
Aşa au făcut. Au ieşit la braţ din hotel şi au mers pe jos, urcând spre complexul Furnica.  
Au găsit o terasă lângă o pădurice de brazi şi s-au aşezat la o masă.  
- Bem mai întâi o cafea, până te gândeşti ce meniu îţi alegi, draga mea?  
- Da, beau! Vreau să mă mai înviorez, deşi plimbarea mi-a făcut foarte bine!  
Până a fost adusă cafeaua s-au uitat peste lista de preparate şi şi-au ales amândoi acelaşi meniu.  
- Ştefan, de ce te fereşti să vorbeşti despre tine?  
- Nu mă feresc draga mea, dar aş vrea ca să le avem acasă, când o să ne rezervăm o zi pentru astfel de discuţii. Acum vreau să ne simţim bine, să nu ne aducem aminte de trecut.  
- Da, poate că ai dreptate. Dar relaţia noastră, cum ai vrea să se desfăşoare de acum înainte?  
- Te fur şi te duc la mine. Am o casă destul de mare pe lângă parcul Carol. La parter locuiesc eu şi la etaj, fiul meu.  
- Nu vreau deocamdată să mă mut, dragul meu! Vreau să ne cunoaştem şi după aceea.  
- Bine, Ilinca, cum zici tu! Atunci când o să ne facem program, eu o să vin să te iau de acasă la teatru, operă, restaurant, plimbare. Astăzi, când vom ajunge în Bucureşti, o să mergem la mine să îţi arăt unde locuiesc, apoi te voi conduce acasă şi cu ocazia aceasta învăţ drumul până la tine. Problema cea mai arzătoare pe care mi-o pun este, unde vom face dragoste: la mine sau la tine? spuse glumind, Ştefan.  
- Păi, nici eu nu ştiu să îţi răspund! zise Ilinca zâmbind.  
- Lasă, draga mea toate vin de la sine, ne descurcăm noi că suntem destul de mari!  
Au băut cafeaua şi au aşteptat câteva minute până au fost serviţi cu preparatele pe care le-au comandat. În acest timp au ascultat trilurile păsărelelor care se auzeau din pădurice. Era o plăcere să stai şi să admiri priveliştea ce se arăta dinaintea lor.  
- Uite, vezi, de-aia îmi place mie la munte, mai mult decât la mare! spuse Ştefan.  
- Mie îmi place şi la munte şi la mare! zise Ilinca. Fiecare zonă cu frumuseţile ei. Ador muntele dar marea este dragostea mea; îmi place în apa mării, să mă plimb pe faleză, să aud freamătul valurilor, să simt briza mării când stau la plajă pe nisipul fierbinte, să aud ţipătul pescăruşilor, să pescuiesc guvizi.  
- Îţi place să pescuieşti?  
- Da, ce te miri? Pescuiesc guvizi cu carne de scoică. Îi văd prin apa limpede când vin la momeală. Am prins o dată, într-un an, pe vremea când eram căsătorită, atât de mulţi că i-am dăruit pe toţi vecinilor de plajă, nişte tineri care s-au bucurat enorm. Stăteau la cort, într-un camping. A doua zi ne-au invitat la ei la masă, la peşte prăjit cu mămăliguţă şi mujdei de usturoi. Noi ne-am dus cu vin alb şi tort de îngheţată. A fost o masă pe care nu am uitat-o mult timp.  
- Să ştii că şi mie îmi place să pescuiesc. Am crescut la ţară aproape de baltă. Merg la pescuit deseori. Aşa că, voi avea un partener când voi merge la pescuit, în persoana ta.  
- Abia aştept! Ce-ţi mai place să faci?  
- Grătar la iarbă verde! Îmi place să iau masa în natură, parcă altfel merge la pădure. Şi mai îmi place să joc tenis de câmp.  
- Şi mie îmi place! Când eram tânără jucam foarte mult pe terenurile amenajate din parcul Herăstrău. Aveam un prieten cu care mergeam să joc.  
- Păi, şi eu, tot acolo jucam! Cine ştie, poate că ne-am văzut vreodată! Uite, vezi că avem şi hobby–uri comune?  
 
(va urma)  
 
Referinţă Bibliografică:
Poveste la început de primăvară (XII) / Vasilica Ilie : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1073, Anul III, 08 decembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Vasilica Ilie : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Vasilica Ilie
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!