CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Rodica Elena Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 814 din 24 martie 2013        Toate Articolele Autorului

PORTRET DE ARTIST - GABRIELA CALINOIU
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

POEME ÎN LUMINĂ ŞI CULOARE  

GABRIELA CĂLINOIU – pictor, grafician, designer

Membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România  

1971 - S-a născut la 21 august, la Bucureşti.  

1989 – Absolvă Liceul de Artă ,,Nicolae Tonitza” ( grafică, animaţie, scenografie), Bucureşti.  

1997 – Absolvă “Facultatea de Arte Decorative şi Design” din cadrul Universităţii Naţionale de Artă, Bucureşti.  

 

Expoziţii personale şi colective:  

 

1992- Bienala de Grafică din Brazilia-Brusque  

1993-Expoziţia de Grafică - Timbre, Japonia  

1994- Prezentare modă-Universitatea Naţională de Artă, Teatrul Naţional “ Ion Luca Caragiale”, Casa Americii Latine, Bucureşti  

1995-Prezentare modă – Casa “Monteoru”, Palatul Şuţu, Universitatea Naţională de Artă, Bucureşti  

1996-Expo si prezentare textile-modă, colecţia intitulată "TROPICAL " , Universitatea Naţională de Artă, Bucureşti.  

1996-2007-Expoziţii de pictură, grafică publicitară şi design interior - firma “VALL IMPEX” S.R.L. Bucureşti  

2008-Bienala de Artă Berlin, Germania  

2008-2011-Expoziţii de pictură prin firma “ Young and Arts” Bucureşti, lucrări in galeria de artă “Galla”, Bucureşti  

2011-2013- Expoziţii de grup, Galeria de Artă „Romulus”, Bucureşti  

Din anul 2010 – expoziţii de pictură, grafică, obiecte decorative in galeria personală “ Gabriela Călinoiu”, Bucureşti  

Lucrări în colecţii particulare din ţară şi din străinătate : Germania, Canada, Franţa, Marea Britanie, Japonia, Italia, Brazilia, Belgia, SUA.  

"Arta mea face o declaraţie puternică, îndrăzneaţă, o declaraţie clară. Vreau ca oamenii care o privesc să fie transportaţi într-un alt tărâm, în care să transceadă experienţa umană normală. Temele mele sunt realizate ca un joc de culoare, de forme, de suprapuneri sau de transparenţe, de elemente preluate din natură.  

Inspiraţia mi-o găsesc în ea, cu tot ceea ce înseamna aceasta. Dar nu orice natură, ci una calmă, caldă, armonioasă ce te imbie la veselie şi optimism, la bunătate şi fericire. Despre aceasta «povestesc» în pânzele mele, despre cât de benefic este contactul cu ea. Nu istorisesc degeaba despre natură. Se ştie că oamenii se întorc spre aceasta tocmai pentru că simt că le lipşeste ceva. Se spune că este ideal să fii în armonie cu universul, cu lumea înconjurătoare, cu natura, să nu pierzi contactul cu ea şi cu tine însuţi.  

Este o mare bucurie să văd sau măcar să ştiu că picturile mele sunt privite cu admiraţie undeva, de către cineva. Oricum ele sunt o parte din mine, din sufletul meu. Prin ele doresc să comunic cu iubitorii de frumos şi să le împărtăşesc frumuseţea vieţii înconjurătoare, dar şi o parte din ceea ce simt eu pentru natură.” (Gabriela Călinoiu)  

Impresionante lucrări realizate de artiştii plastici ce vor face obiectul prezentei rubrici vor înnobila volumul de colecţie pe care ASOCIAŢIA CULTURALĂ ,,REGAL D`ART” îl va edita sub titlul ,,RECURS LA ÎNŢELEPCIUNE. MANUAL DESPRE UMANIZAREA PUSTIULUI” (maxime, cugetări, aforisme, citate celebre).  

Material realizat de ASOCIAŢIA CULTURALĂ ,,REGAL D`ART”  

Rodica Elena LUPU  

Preluat Monitorul Botosani  

 
Referinţă Bibliografică:
PORTRET DE ARTIST - GABRIELA CALINOIU / Rodica Elena Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 814, Anul III, 24 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Rodica Elena Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rodica Elena Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!