CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Vizual >  


Autor: Rodica Elena Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 877 din 26 mai 2013        Toate Articolele Autorului

PORTRET DE ARTIST - ELENA BISSINGER
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

1964 – S-a născut la Beiuş, Bihor.  

1982 – Absolvă Colegiul Tehnic ,,Ioan Ciordaş” Beiuş, profil design mobilier.  

2000 – Absolvă Şcoala de Arte ,,Francisc Hubic”, Oradea , secţiunea pictură.  

2003 - Membru al Fondului Plastic Oradea  

2006 - Absolvă Departamentul de Arte Vizuale din cadrul Facultăţii de Arte a Universităţii din Oradea.  

2006 – Membru Asociaţiei Artiştilor Plastici Oradea  

2007 – Membru al UAP  

2010 - Membru al World Art Foundation  

2010 - Fondator al Galeriei de artă ,,Maryelen”, Beiuş  

EXPOZIŢII PERSONALE  

1997 – ,,Videojobcenter”, Primăria Beiuş  

1998 – Casa de cultură ,,Miron Pompiliu”, Stei  

1998 – Forumul Democrat German, Oradea  

1998 – Muzeul Municipal Beiuş  

2005, 2006 – Galeria Mică, Oradea  

2005, 2006, 2007 –,,Haushalts Hilfs Dien”, Illingen, Germania  

2007– Galeria Arte Vizuale, Oradea  

2009 - Galeria de artă ,,Olympia” din Atena  

2010 - ,,Dor de primăvară", Galeria Arte Vizuale, Oradea  

2010 - ,,Arbex Art Décor”, Hotelul ,,Clermont”, Covasna  

EXPOZIŢII DE GRUP 1997 - 2013  

Novgorod (Rusia), Taipei (Taiwan), Balmazujvaros – Ungaria, Las Vegas, New York, Bologna (Italia), Brcko-Likum (Bosnia-Herţegovina), Gjilan (Kosovo), Messina (Italia), Suedia, România: Bucureşti, Iaşi, Tulcea, Târgovişte, Braşov, Buzău, Brăila, Fălticeni, Timişoara, Oradea, Beiuş, Salonta, Sulina.  

Lucrări în colecţii particulare: peste 1000 de lucrări în SUA, Canada, Europa  

,,Elena Bissinger – crăiasă a florilor îngemănată cu un Antonio Vivaldi al picturii, o confirmare exemplară a libertăţii de gândire şi a uşurinţei de ,,versificare” a expresiei plastice: o artistă care transpune frânturi de viaţă în tuşe de penel.”  

Dan Costinaş  

,,Am început să pictez încă din copilărie… Mai târziu, în facultate fiind, am descoperit un adevăr fundamental: doar pornind de la clasic îţi poţi defini stilul. Am descoperit ceva mai târziu expresionismul abstract şi m-am lăsat angrenată în stilul degajat, gestual şi spontan. Deoarece consider că încă mai am multe de învăţat, aştept să mă surprind căutând în subconştient acel licăr unic, sursa unei creaţii revoluţionare, ceva ce nu a fost descoperit încă, ceva ce nu a fost conceput. De fapt, pentru tot ceea ce creăm suntem îndatoraţi certitudinii că avem deja integrate: ideea, cuvântul, starea – şi dobândim toate acestea numai prin cunoaştere, simţire, stări sufleteşti. Cum se întâmplă de fapt la toţi pictorii, şi lucrările mele îmi trădează diferitele stări pe care le-am parcurs.  

Pictez pentru ceea ce sunt şi mă adresez celor ce iubesc arta, indiferent de statutul lor. Iubitorul de artă, indiferent cât este de iniţiat, are capacitatea de a recunoaşte în creator pe acel personaj misionar al cărui mesaj artistic l-a făcut să tresară, l-a făcut să-şi îndrepte privirea spre operă, spre acea lucrare. Şi doreşte, poate, să o păstreze în amintirea lui.  

Consider că puritatea culorilor porneşte dintr-un suflet cald şi dintr-o inocenţă necompromisă. Astfel, într-o compoziţie, culorile au rolul de a transmite tot ceea ce artistul doreşte pentru sine în primul rând: căldură, dragoste, simţăminte profunde şi sensibilitate. Privitorul le recepţionează prin intermediul picturii şi beneficiază de energia pozitivă transmisă de aceasta.  

Rămâne ca picturile mele să vă spună mai multe decât am făcut-o eu.”  

Elena Bissinger  

Impresionante lucrări realizate de artiştii plastici ce vor face obiectul prezentei rubrici vor înnobila volumul de colecţie pe care ASOCIAŢIA CULTURALĂ ,,REGAL D`ART” îl va edita sub titlul ,,RECURS LA ÎNŢELEPCIUNE. MANUAL DESPRE UMANIZAREA PUSTIULUI” (maxime, cugetări, aforisme, citate celebre).  

Material realizat de ASOCIAŢIA CULTURALĂ ,,REGAL D`ART”  

 
Referinţă Bibliografică:
PORTRET DE ARTIST - ELENA BISSINGER / Rodica Elena Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 877, Anul III, 26 mai 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Rodica Elena Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rodica Elena Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!