CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Vizual >  


Autor: Rodica Elena Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 896 din 14 iunie 2013        Toate Articolele Autorului

PORTRET DE ARTIST – CRISTINA HANDRABUR
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

PORTRET DE ARTIST – CRISTINA HANDRABUR

Articol scris de: / 10 Iun 2013  

POEME ÎN LUMINĂ ŞI CULOARE (14)
PORTRET DE ARTIST – CRISTINA HANDRABUR  

„Arta poate vindeca sufletul nostru, păstrând inimile noastre sub control. Ea are propria sa eternitate în picioare la poarta unor noi realităţi”.
Cristina Handrabur este un artist autodidact. S-a afirmat cu mai mulţi ani în urmă în Canada, alături de soţul său, apreciatul compozitor şi producător Dan Handrabur, iniţial într-un proiect muzical original „Weed”. Ulterior a îmbrăţişat şi alte domenii ale artei, experimentând diferite tehnici, încercând idei noi prin care să-şi exprime emoţiile, energia, spontaneitatea (colaje abstracte folosind materiale organice sau sintetice, acuarele, design textil, industrial, de plăci de surf, materiale publicitare etc.)
Lucrările sale originale, spectaculoase, au găsit rezonanţă cu doleanţele iubitorilor de artă de pe toate meridianele.
Cristina Handrabur este artistul complet şi complex care ştie să transpună poezia muzicii în culoare.  

„Am învăţat singură să experimentez în domeniul artei, îmi place să-mi exprim sentimentele, emoţiile şi misterul gândurilor, să păstrez flacăra creaţiei aprinsă mereu în suflet, doresc să evoluez ca artist şi spirit, să improvizez, să visez prin culoare şi formă, printr-un stil abstract, evocativ, conceptual uneori şi prin colaje originale, folosind materiale organice sau sintetice. Îmi place să pictez cu acrilice, tempera şi mai nou cu ceară de albine pigmentată [encaustice] care sunt încă o fascinaţie pentru mine.” (Cristina Handrabur)  

Impresionante lucrări realizate de artiştii plastici ce vor face obiectul prezentei rubrici vor înnobila volumul de colecţie pe care ASOCIAŢIA CULTURALĂ ,,REGAL D`ART” îl va edita sub titlul ,,RECURS LA ÎNŢELEPCIUNE. MANUAL DESPRE UMANIZAREA PUSTIULUI” (maxime, cugetări, aforisme, citate celebre).  

Material realizat de ASOCIAŢIA CULTURALĂ ,,REGAL D`ART”  

 
Referinţă Bibliografică:
PORTRET DE ARTIST – CRISTINA HANDRABUR / Rodica Elena Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 896, Anul III, 14 iunie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Rodica Elena Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rodica Elena Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!