CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Vizual >  


Autor: Rodica Elena Lupu         Publicat în: Ediţia nr. 942 din 30 iulie 2013        Toate Articolele Autorului

PORTRET DE ARTIST - CARMEN SIMON FLACK
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

POEME ÎN LUMINĂ ŞI CULOARE

PORTRET DE ARTIST – CARMEN SIMON FLACK

Motto
,,Arta este oglinda magică pe care o creăm pentru a transforma visele în imagini vizibile.
Pentru a ne vedea chipul folosim o oglindă.;operele de artă le folosim pentru a ne vedea sufletul.”
George Bernard Shaw  

1968 – S-a născut la 24 august, la Braşov.
A absolvit Şcoala ,,Gheorghe Dima” din Braşov (prof. Verona Bucur), Liceul de Artă din Tg. Mureş (prof. Victor Datu) şi Şcoala Populară de Arte ,,Tiberiu Brediceanu” din Braşov (prof. Alexandrina Ghetie).  

Participă la numeroase expoziţii personale şi colective în ţară şi în străinătate. Importante lucrări se regăsesc în colecţii private din România (Bucureşti, Braşov, Brăila, Tulcea, Târgovişte, Piteşti, Sibiu, Timişoara, Craiova, Iaşi, Oradea, Alexandria, Ploieşti) şi din Belgia, Portugalia, Polonia, SUA, Anglia.  

Artistul plastic Carmen Simon Flack ne dăruieşte o poveste frumoasă, sensibilă, cu o cuceritoare forţă de sugestie despre încrederea în atotputernicia iubirii, chiar dincolo de cele mai îndepărtate dintre ştiutele ei hotare, o poveste pe care a parcurs-o, călător singuratic printre culorile din care a făcut echivalentul sentimentelor de plenitudine solară şi împlinire sub semnul unei fericiri hedonice.  

Lucrările sale sunt tot atâtea confesiuni, treceri şi încercări ce ne fac să visăm nostalgic, să vibrăm contemplându-le, având o putere imprevizibilă de seducţie şi intensitate.  

Tuşa picturii are eleganţă, ritm şi muzicalitate, sugerând melancolii destăinuite doar şevaletului, precum şi o vervă cromatică ce o onorează cu o paletă generoasă, cu suficiente elemente din gama predominant caldă.  

Delicateţea şi sensibilitatea fac din creaţia ei o poezie de o infinită tandreţe. Florile anotimpurilor şi-au găsit în artistă o admiratoare tandră şi generoasă. Nu a distrus ,,corola de minuni a lumii”, ci a identificat-o în universul rafinat al nuanţelor, în armoniile subtile, sensibilitatea picturală căutând o alianţă între sugestivitatea decorativului şi semnificaţie. Starea efectivă care a dus la închegarea compoziţiilor într-o notă de căldură, calm şi adâncă şi netulburată pace exprimă parcursul vieţii sale prin imense portaluri solare.  

Lăsându-vă seduşi de creaţia sa veţi identifica simfonii cu un aer de nobleţe, eleganţă şi stil.  

Impresionante lucrări realizate de artiştii plastici ce vor face obiectul prezentei rubrici vor înnobila volumul de colecţie pe care ASOCIAŢIA CULTURALĂ ,,REGAL D`ART” îl va edita sub titlul ,,RECURS LA ÎNŢELEPCIUNE. MANUAL DESPRE UMANIZAREA PUSTIULUI” (maxime, cugetări, aforisme, citate celebre- Lili Bobu).  

Referinţă Bibliografică:
PORTRET DE ARTIST - CARMEN SIMON FLACK / Rodica Elena Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 942, Anul III, 30 iulie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Rodica Elena Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Rodica Elena Lupu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!