CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Artistic >  


Autor: Vavila Popovici         Publicat în: Ediţia nr. 23 din 23 ianuarie 2011        Toate Articolele Autorului

Poezia - ruga a sufletului
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Cartea pe care o ofer cititorilor este o antologie de poeme intitulată “SCRISORI DE DEPARTE”, publicată la AMAZON. O lirică meditativ-reflexivă. Îndemn cititorii să se aplece asupra acestei cărţi. Îi asigur că nu vor regreta. Iubirea, trecutul m-a atras cu o forţă irezistibilă în ticluirea versurilor. Amintesc că Poezia nu are vârstă. A scrie sau a  citi poezie, ţine de prospeţimea de spirit. 

Cititorii vor găsi în paginile cărţii şi un conţinut de idei care m-au frământat şi care m-au determinat să-mi pun întrebări, în aşteptarea unor răspunsuri. Cred că sufletul cititorului, iubitor de poezie, va vibra citindu-le, de multe ori existenţa fiecăruia putându-se regăsi într-un poem, într-o strofă, într-un vers, într-un singur cuvânt. 

Fiecare poet are glasul său propriu şi experienţa sa poetică, existând însă  un scris „de însăilare” şi unul „de excavare”, pe care cititorul îl simte parcurgând poemele unui scriitor. 

Poezia nu poate dispărea nici în aceste vremuri apoetice! Un scriitor afirma că datorită poeţilor pământul nu va muri. 

Să auzim aşa-dar glasul celei ce vorbeşte în această carte, să înţelegem tristeţile şi bucuriile, iar când răsfoim ultimele pagini şi cartea se închide ca petalele unei flori, să-i simţim parfumul, să închidem ochii şi să visăm… În acea clipă dragostea cărţii va lua sfârşit, dar amintirea ei poate fi păstrată mult timp, uneori chiar o viaţă întreagă. 

Un bărbat îmi aducea flori./ Îl aşteptam în fiecare zi./ Îi auzeam paşii/  şi el îmi aducea/ flori albe şi roşii./ Odată am murit/  visând că dormeam/ şi bărbatul iubit îmi aducea/ flori albe şi roşii./ Şi astăzi continui să mor/ visând la bărbatul iubit/ care îmi aducea/ flori albe şi roşii. 

Comanda cărţii se poate face frolosind adresa www.amazon.com 

Sau  https://www.createspace.com/3456668
  

Referinţă Bibliografică:
Poezia - ruga a sufletului / Vavila Popovici : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 23, Anul I, 23 ianuarie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Vavila Popovici : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Vavila Popovici
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!