AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Opinii >  


Autor: Mihai Leonte         Publicat în: Ediţia nr. 238 din 26 august 2011        Toate Articolele Autorului

Poezia dansului, dansul poeziei
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Poezia dansului, dansul poeziei...
 
Nu ştiu câtă poezie aţi citit? Nici eu nu am citit prea multă. Căci este foarte greu să spui că tu ai citit totul, de la  Cântarea Cântărilor a Împăratului SOLOMON şi până la ultimul dintre clasici.
Descoperind o poetă necunoscută pentru mine şi desigur pentru mulţi alţi cititori, am constatat că poeyia are încă faţete necunoscute.Citind poeziile Adelei Adriana MOSCU am început să am viziunea unei alte lumi. Lumea dansului transpusa în poezie. O lume mirifică ce dăinuie de milenii, dar netradusă şi în poezii. Plimbările frecvente prin valsuri şi tangouri, sambe sau rock-and-roll-uri, îţi devine dintr-odată în faţă, ca într-un film plin de fapte ce parcă tu însuţi le-ai trăit.Poetele femei au fost puţine până în secolul XX, când emanciparea femeii a devenit mai reală. În mileniul al treilea se pare că femeile vor domina poezia, şi aceste creaturi ale divinităţii vor putea în sfârşit să spună deschis tot ce au de spus.
Cazul Adelei Adrianei MOSCU nu este singular dar iese în prim-plan prin noi interpretări ale gândirii poetice exprimate prin dans, iar dansul devine poezie. Parcurgând doar o mică parte a creaţiei distinsei artiste am rămas impresionat de viziuni şi metafore parcă inexistente până la scrisul Adelei. Citind veţi descoperi în şoc de lămuriri, adevărate labirinturi prin care veţi umbla căutând iubire. Veţi descoperi cuvinte banale care devin epitete şi vă veţi delecta savurând banalităţi devenite în timp astre la care nu veţi ajunge. Cititorule avid de senzaţii ne mai întâlnite caută poezia Adelei Adrianei MOSCU şi nu va regreta.
 
Sunt surprins plăcut să citesc un altfel de poezie, o poezie ce aduce în faţa cititorului valenţe incredibile, ce par venite direct din Paradis. Asocierile atât de măiestrit interpuse în versuri, încântă printr-o neinventata rimă ce te face să-ţi creezi fără să vrei un nou Univers. Universul acesta este poezia foarte interesantă şi atractivă a poetei Adela Adriana MOSCU. Pentru a înţelege versurile distinsei poete, este absolut necesar să fi trăit anumite stări, iar dacă nu le-ai trăit încă, le vei găsi în versurile acestei mari artiste. Dacă aveţi argumente contraziceţi-mă.
Mihai LEONTE
 
Referinţă Bibliografică:
Poezia dansului, dansul poeziei / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 238, Anul I, 26 august 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!