AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  


Autor: Anca Goja         Publicat în: Ediţia nr. 59 din 28 februarie 2011        Toate Articolele Autorului

POETUL DRAGOMIR IGNAT ŞI-A INVENTARIAT PUBLIC SENTIMNETELE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Profesorul, inspectorul şcolar şi ziaristul Dragomir Ignat şi-a lansat miercuri, 16 martie, la Biblioteca Judeţeană "Petre Dulfu", cartea de poeme apărută în 2010 la Editura Eurotip, „Biblioraftul cu sentimente". La trei ani după apariţia volumului „Risipiri", în care oferea o definiţie a poetului ca fiind cel care „propune neînţelese cimilituri dintr-o şi mai neînţeleasă tragedie", Dragomir Ignat rămâne, aşa cum spunea regretatul Ion Burnar, „un poet al sentimentelor statornice, neatinse de zgura unui veac care bagatelizează orice".  
  
Poetul Nicolae Scheianu a caracterizat volumul recent apărut ca un „inventar - bestiar de sentimente pe care omul nu şi le poate reprima şi care răzbat pe hârtie cu sau fără acordul lui", în poemele sale Dragomir Ignat dând „cuvintelor acea forţă interioară care transformă tot ce atinge în aur". Scheianu a observat, de asemenea, că „ritmul şi esenţa (poeziilor din volum, n.r.) sunt în cea mai mare măsură de sorginte folclorică, clasică şi cu tentă uşor modernistă, fără stridenţe".  
  
Despre carte a mai vorbit prozatorul Teo Moldovan, care a remarcat că „îmbinarea dintre universal şi particular, dintre infinit şi finit la Dragomir Ignat e o chestiune de perpetuă întrebare", iar col. Mihai Cozma a apreciat cartea drept „o spovedanie a unui om care a avut ocazia să vadă iubirea şi ura, frumosul şi urâtul, albul şi negrul în toate formele lor".  
  
A luat cuvântul şi redactorul de carte Dorin Ştef care, însă, s-a ferit să facă prea multe aprecieri la adresa poeziei lui Dragomir Ignat (pe care a caracterizat-o drept "drăguţă, simpatică"), declarând că aşteaptă o carte cu impresii de călătorie purtând aceeaşi semnătură. Cu ocazia lansării cărţii, actorul Paul Antoniu a recitat poeme din creaţia lui Dragomir Ignat.  
  
Anca GOJA 
  
Baia Mare 
  
februarie 2011 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
POETUL DRAGOMIR IGNAT ŞI-A INVENTARIAT PUBLIC SENTIMNETELE / Anca Goja : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 59, Anul I, 28 februarie 2011, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Anca Goja : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anca Goja
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!