CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Impresii >  Poetei, CEZARINA ADAMESCU
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
ŞOAPTA CUVINTELOR EI 
  
Este greu să-mi amintesc despre toate cărţile scrise de ea.Trebuie să merg înapoi în timp,neştiind la care să mă opresc. Se opreşte ea şi începe să-mi vorbească, spunându-mi uneori că sunt haioasă.Cu glasul molcom,deapănă amintire după amintire. Prietenoasă, deschisă la suflet,onestă cu ea şi mai ales cu cei ce intră în contact,parcă si văd cu ochii minţii cum mâna ei, alunecând pe coala de scris,imediat incepe să desprindă cuvânt după cuvânt,creionând şi tichelind; poeme, proze, eseuri, poveşti sau descrieri portretistice. Toate acestea le rânduieşte in cuvinte, sărbătoarea şi bucuria sufletească de fiecare zi ,parcă anume pastrată în acest scop. Tot ce face, nu înseamnă străduinţă,bunăvoinţă ... Mai mult; înseamnă har, talent, a crede în cuvântul scris. 
  
Cu adevărat mărturisesc ! 
  
Când începe să sculpteze sufletele din cuvinte cu temei, sau descrierea unei opere literare, picturale sau estetică, citindu-le devii mai bogat la suflet prin tumultul de cuvinte, simtindu-te mântuit ca după citirea” Sfintei Biblii”. 
  
Şi când o asculţi povestind ... i-asculţi povestea cu sufletul la gură, fără a te îndârji să o asemeni cu cineva .Am aproape un sfert din toate cărţile ei,vreo douăzecişicini la număr. 
  
Doamne, câte cărţi duce în spate! 
  
Uneori, le privesc pe cele dăruite aşteptând cuminţi pe un raft din biblioteca mea. Nu le-am citit pe toate din cauza timpului necesar . Celor pe care le-am citit, le-am întrebat; ce se petrece în mintea măicuţei voastre? Însă cărţile, cu sufletul închis între coperti, au tăcut ... Aşa am înţeles cum parcă o Sfântă Lumină, îi dă această magnificitate şi măreţie, exact ca o misiune,să aducă în faţa tuturora chintesenţa sufletului şi harului său. 
  
O, sunt atât de mulţi scriitori şi poeţi pe care-i cunosc personal, însă ea Cezarina, parcă este bine inspirată de Duhul Sfânt. 
  
Când scrie, scrie cu o adevărată smerenie! 
  
Odată, i-am spus într-o doară să văd ce-mi răspunde. Dumneata, prietena mea, eşti rea cu mine şi uricioasă ! 
  
Mi-a răspuns cu mare gentileţe şi rafinament. Sunt aşa, cum este lăsat omul uneori spun multe ... însă sunt bună şi smerită cu inima.Când scriu, nu-mi fac decât datoria faţă de semenii mei. Pe toţi îi iubesc în aceiaşi măsură; pe unii îi admir pentru frumuseţea minţii lor. 
  
În sufletul meu, s-a aşternut tăcerea pentru câteva clipe, să pot delimita ce se petrece în mintea sa. Îmi veniră în gând ceea ce a scris cu ceva vreme în urmă, despre mine, despre pe acest pământ; activitatea mea artistică, ba mai mult; despre cartea de poezii „ La uşa iubirii”, cu versuri psaltice, la care nimeni nu a avut curajul să scrie câteva rânduri ...  
  
Mi-am dat seama că mă iubeşte, mă respectă cu admiraţie şi este sinceră cu mine. Cezarina, cu talentul ei înnăscut care primează cuvântul, prin documentaţie şi argumentaţie - percepe totul şi scrie în felul său extrem de personal.  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Poetei, CEZARINA ADAMESCU / Constanţa Abălaşei Donosă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 257, Anul I, 14 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Constanţa Abălaşei Donosă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constanţa Abălaşei Donosă
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!