AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

REDACŢIA

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Titiana Dumitrana         Publicat în: Ediţia nr. 655 din 16 octombrie 2012        Toate Articolele Autorului

Podoaba de mare pret...
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Podoaba de mare preţ…

O seară parfumată de iulie… zi de vacanţă. În sfârşit, am timp să privesc un apus de soare; răsăriturile, toate, le-am ratat: de oboseală, de grijă, de indiferenţă.  

Realizez, din nou, că trăiesc în viteză. Toate lucrurile trebuie făcute imediat. Nimic nu suportă amânare. Acum trebuie să pregăteşti micul dejun, acum trebuie să mergi la serviciu, acum trebuie să te programezi la medic, acum trebuie să înscrii copiii la cursul de înot, acum trebuie să-ţi vizitezi prietenii, acum trebuie să-ţi suni părinţii, acum…  

În tot acest iureş al vieţuirii ,,obligatorii” , un rest de sensibilitate mă face să nu pot ignora şoapta insistentă a Duhului, care locuieşte în mine: ,, Opreşte-te şi să ştii că Eu sunt Dumnezeu” (Psalmul 46 :10)… Îmi caut, urgent, răgazuri printre miile de secunde, pe care le calc in picioare, alergând …(spre ce destinaţie ?), smulg timpului clipe de aur, singurele care-mi justifică rostul şi mă opresc…nu cumva am început să trăiesc pe cont propriu? să-mi iau viaţa în mâini, cum se spune… nu-i de mirare, atunci, că s-au epuizat resursele, fapt urmat, inevitabil, de agitaţie, îngrijorare, faliment.  

În mijlocul vacarmului, care înseamnă ,,viaţă ”, am uitat să fac linişte înlăuntrul meu, ca să pot auzi Vocea, care-mi dă pacea, îmi arată calea, mă sfătuieşte, mă umple de siguranţă…, am uitat să port podoaba sfântă, aceea a unui ,, duh blând şi liniştit, care e de mare preţ înaintea lui Dumnezeu “ (1 Petru 3 :4).  

Cine apreciază astăzi ,,un duh blând şi liniştit “, când inteligenţa ţi se măsoară după replica promptă şi definitivă, pe care o dai celui ce nu se ridică la nivelul aşteptărilor tale, puterea spirituală, după abilitatea de a ţine discursuri iscusite, iar dragostea, după căldura fabricată, cu care îi întâmpini pe semeni.  

De câte ori am văzut pe cei cu un duh impulsiv şi zgomotos că o iau înainte, prind oportunităţile, sunt aplaudaţi… până când am înţeles că lumea încă nu a cunoscut şi nu va cunoaşte niciodată fericirea omului cufundat în Dumnezeu, a aceluia care Îi dă întâietate Lui, Îl lasă pe El să fie totul şi , apoi, păşeşte în urma Lui, cu încrederea celui ce ştie că toate lucrurile sunt, desăvârşit, în mâna Tatălui.  

De la El vine pacea, bucuria, propăşirea, înălţarea…, de aceea nu se agită să şi le procure. Asemenea vulturului, a învăţat să se bucure de aerul tare al înălţimilor planând nu batând din aripi, cu disperare, ştiind să facă prielnice toate vânturile potrivnice.  

Ştie că nimic din fericirea lui nu depinde de împăraţii pământului, nici de împrejurări, nici de vremuri, ci de Cel care are toată puterea în cer şi pe pamănt. De aceea este calm, stăpânit, senin, deschis…a învăţat să asculte, să nu se grăbească să răspundă, să nu arate tot ce ştie, să nu-şi scoată dreptatea, cu orice preţ, să suporte paguba, să deosebească binele de rău şi să se aducă, necurmat, pe altar, ca o jertfă vie, recunoscând că Dumnezeu e totul, iar el, nimic.  

Îi este uşor să ierte, căci şi lui i s-a iertat mult, îi este uşor să iubească, fiindcă este locuit de iubire, îi este uşor să piardă, fiindcă a câştigat totul...Pare să nu fie din lumea aceasta…Omul, cu cea mai mare autoritate în istorie, a fost Unul ,,blând şi smerit cu inima ’’(Matei 11 :29) ; într-adevăr, El nu era din lumea aceasta, a adus doar cerul pe pământ şi a întemeiat aici, jos, Împărăţia Luminii. A renunţat la Sine, trăind întru câştigarea vânzătorului, a călăului, a semeţului, dar şi a dispreţuiţilor, a descurajaţilor, a zdrobiţilor, adică a tuturor acelora, care aveau nevoie acută de blândeţea şi bunătatea lui Dumnezeu.  

În liniştea Duhului Său, a auzit cuvintele Tatălui şi ni le-a transmis, a văzut ce face Tatăl şi ne-a făcut întocmai, a simţit bătaia inimii Tatălui şi ne-a iubit ca El.  

Misiunea noastră nu poate fi alta. În liniştea duhului nostru avem miracolul întâlnirii cu El, adică totul.  

Vuietul îndepărtat al lumii ne aminteşte doar că suntem încă aici, având un scop şi o destinaţie precise : să răspândim mireasma lui Cristos, oriunde ne poartă paşii, în călătoria noastră spre patria cerească.  

Titiana Dumitrana, Timisoara  

Referinţă Bibliografică:
Podoaba de mare pret... / Titiana Dumitrana : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 655, Anul II, 16 octombrie 2012, Gilbert, Arizona.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Titiana Dumitrana : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Titiana Dumitrana
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia multor autori talentaţi din toate părţile lumii. Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către colectivul redacţional. Dacă sunt probleme de natură rasială, etnică sau similar, vă rugăm să ne semnalaţi imediat pentru remediere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată. Articolele care vor fi contestate prin e-mail de către persoanele implicate prin subiectul lor vor fi retrase în timpul cel mai scurt de pe site.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!