CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Poeme > Rasfrangere >  


Autor: Dorina Şişu         Publicat în: Ediţia nr. 196 din 15 iulie 2011        Toate Articolele Autorului

Plătesc şi plec

 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Un coniac ironic mă priveşte, Tavanul stă să cadă pe gândurile mele. Un ochi priveşte, altul plânge, privirea mă sapă, mâna atinge fum de ţigară. Prin talpă mă trece fiorul de alb, zăpada mă frige, un câine mă linge, o urmă de sânge mă duce spre bar. Acelaşi gunoi, acelaşi miros de viaţă mizeră îmi umblă prin sânge. Privirea din om mă seacă mărunt. Întreb coniacul şoptit şi zâmbind, cum scapă de viaţă de moarte trăind? 

- Hei, târfă, ai bani să plăteşti? Te scoală şi pleacă, la ce te holbeşti? 

- De ce un chip spune un nume pe bani? 

- Hotărăşte-te ce vrei. Ai bani, bei, dacă nu, valea. 

Fiecare zi e prea scurtă pentru toate gândurile, ajungi să le bei, să te ai nefiresc de mult fără să te simţi atât de puţin şi de mic. 

Tremură pasul, sângele-i greu. Viaţa e artă, suflul stingher. 

Învăţăm să fim ori să nu fim , din nepăsarea altora, ai nevoie de timp pentru a contempla sutele de oameni şi tristeţile lor. Mizeria nimicului, uneori, ne bagă pumnul în gură şi-atunci scriem pentru a putea produce iluzia trăirii. Ne trecem prin lucruri supuse de alţii, străbatem drumurile cu mâinile tremurând în jurul paharului cu apă. Inima icneşte a vis. Dorinţa iubirii ne şlefuieşte aşteptarea, rondul prin viaţă îl facem orbind. 

Naştem absenţe, zâmbet prelins e textul acesta ce vă scoate din minţi. 

Ce e variabil? totul? ce e totul? o necunoscută? 

Definiţia spaţiului din gând în gând se întoarce împotriva eu-lui, răsfoieşte paralela între tine şi viaţă. 

Cine să te privească cu ochiul milei? Inima curge aceleaşi lacrimi de dor. Îi cântă din palmă o viaţă interzisă, îi creşte dorinţa de umbră. 

- Să pleci, nu vreau clienţii să-i răneşti.
Musafirii vieţii suntem toţi. Plătesc şi plec.
Autor Dorina Şişu
Dublin - Ireland 

 
Referinţă Bibliografică:
Plătesc şi plec / Dorina Şişu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 196, Anul I, 15 iulie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Dorina Şişu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dorina Şişu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!