CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Spiritual >  


Autor: Cezarina Adamescu         Publicat în: Ediţia nr. 479 din 23 aprilie 2012        Toate Articolele Autorului

PILULE MEDITATIVE. OMUL - VÂNZĂTOR DE DUMNEZEU (CEZARINA ADAMESCU)
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
PILULE MEDITATIVE 
  
OMUL VÂNZĂTOR DE DUMNEZEU 
  
Poate că aceste cuvinte din titlu sunt prea dure, înfricoşătoare. Oricui i se pot părea astfel. Dar sunt cât se poate de adevărate şi e bine să urmăm adevărul, chiar dacă este incomod. 
  
Nu numai Iuda, nu doar soldaţii romani, nu mai marii preoţilor Ana şi Caiafa, sau ai judecătorilor Sinedriului, nu guvernatorul roman Pilat care şi-a spălat mâinile după ce a rostit sentinţa finală, silit de mulţimea de iudei de afară care striga: Răstigneşte-l! – alegându-l pe Baraba spre a fi eliberat, aşa cum era obiceiul în zi de sărbătoare, în loc să-L elibereze pe Fiul Omului, Învăţătorul care făcuse atâtea minuni, îi vindecase, îi povăţuise şi înmulţise pâinile şi peştii ca să-i hrănească. Nu aceştia şi nu aceia. 
  
NOI TOŢI. Prin tot ce facem neconform cu Noile Legi de pe Munte. 
  
E greu de împlinit Voinţa lui Dumnezeu. E greu să-ţi iubeşti vrăjmaşul şi să te mai şi rogi pentru el. Mult mai lesne e să strigi: „Răstigneşte-l!” Chiar dacă e Chipul şi Făptura şi Duhul lui Dumnezeu. 
  
Dacă cineva îmi arată mereu greşelile şi mi le scoate pe nas în orice clipă, îmi devine cu timpul, nesuferit. Vreau cu orice chip să scap de aceste sâcâieli care-mi zgârie auzul şi mă indispun. Păcatul provoacă dureri de nedescris, nelinişte, angoasă, lipsă de somn, agitaţie, nevroză. 
  
El apasă precum presa – strugurii. Ne iese mustul din noi, din noi, prin lacrimi şi sudoare. Căpătăm coşmaruri.  
  
Până şi sfinţii au fost încercaţi şi au luptat cu ispitele. Şi lor le-a dat târcoale Cel care separă. Le-a stricat echilibrul lăuntric, atât de greu de dobândit, atât de lesne de pierdut. 
  
Dar noi? În mijlocul lumii, unde există mii de tentaţii, cât de uşor alunecăm pe panta erorii, care devine, la un moment dat, obişnuinţă, rutină. Am pierdut simţul păcatului. Uneori păcatul este considerat o virtute. 
  
Şi aici este cea mai mare primejdie. 
  
Nici nu ne mai dăm seama când îl săvârşim. Ni se pare un lucru cât se poate de firesc. Ne şi mirăm, când lumea ne priveşte cruciş. 
  
Dacă ne atrage cineva atenţia, dacă ne trage de mânecă să ne întoarcem înlăuntrul de sine şi să ne privim, atunci ne burzuluim. Şi mai dăm şi exemplul altor păcătoşi. Acela, cum face şi nu păţeşte nimic? Îl somăm pe Dumnezeu să-l pedepsească pe cel păcătos, pe toţi, în afară de noi înşine. 
  
Grija altuia ne preocupă, neglijându-ne propriul suflet. În acest timp, năpădesc bălăriile otrăvitoare, cucuta şi pălămida şi aerul devine irespirabil. Şi pământul nostru sufletesc se infestează mai rău ca de pesticide. Pe el nu mai creşte floarea neprihănirii. 
  
Înainte de a fi prea târziu, să facem curăţenie generală în suflete. Au nevoie. Eliminând tot ce-i de prisos şi adunând acolo, comori adevărate. 
  
Însă, mai presus de toate, lăsaţi o fereastră deschisă. Ca să intre Lumina Duhului Sfânt în el şi să-l facă aidoma sufletelor îngereşti, a acelor fiinţe spirituale care ne au în grijă. 
  
Dar mai cu seamă, aidoma chipului Dumnezeiesc, după care am fost creaţi. 
  
Aşa să ne ajute Dumnezeu! 
  
23 aprilie 2012 
  
SĂRBĂTOAREA SFÂNTULUI MARE MUCENIC GHEORGHE 
  
şi PAŞTELE BLAJINILOR 
  
CEZARINA ADAMESCU 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
PILULE MEDITATIVE. OMUL - VÂNZĂTOR DE DUMNEZEU (CEZARINA ADAMESCU) / Cezarina Adamescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 479, Anul II, 23 aprilie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cezarina Adamescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cezarina Adamescu
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!