CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Cultural > Vizual >  Pictura MAIEI MARTIN, în - Timpul regăsirii -
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Derpre artista Maia Martin, nu ştiu nimic mai mult, faţă de alţi prieteni pe care o cunosc; însă ştiu despre arta ei, de care m-am îndrăgostit liniştită, fiindcă de la început până la sfârşit, a rămas credincioasă aceluiaşi stil . 
  
În “Timpul regăsirii*”, carte online, recent apărută la Editura Calameo, sub redactarea artistei, sunt cuprinse din scrierile mele despre pictura sa. Toată pictura o reprezintă ! Pentru mine înseamnă un sentiment de seninătate, de pace şi candoare sufletească. Pot face elogiul tuturor lucrărilor din ultimii ani create de Maia Martin . Lucrări ce m-au atras prin perceperea vizuală, prin graţia personajelor, prin calitatea culorii şi a combinaţiei ei . 
  
Artista Maia Martin, a reuşit să realizeze lucrări pe diferite teme compoziţionale de o frumuseţe constantă. Spun acest lucru fiindcă pictura Maiei, nu este artificială ; este naturală şi senzuală. Personajele picturii sale, au limpezime în formă şi conţinut. Unele sunt atât de simplu executate, încât să ajungi la această simplitate, îţi trebuie zeci, sute de ore de studiu – nelăsând nimic la întâmplare . Îţi trebuie capacitatea observaţiei - şi atunci când ea este – ea, trebuie să fie remarcabilă . 
  
Artista Maia Martin, este înzestrată cu această observaţie remarcabilă ! Aceasta se răsfrânge în multe din lucrările sale dominante, adevărate beţii de culori ce te încântă. Cu răbdare şi grijă,a reuşit în timp să abordeze structuri şi forme pentru perfecţiunea oricărei lucrări. Se poate observa de departe, grija artistei pentru frumos şi perfect . Acest lucru se resimte în faţa lucrărilor, privindu-le, în special cele cu teme compoziţionale. 
  
În fiecare lucrare creată, Maia Martin găseşte forţa făcându-le ; minunate prin simplitatea lor şi magice prin creaţia lor sublimă, încercând să pătundă în esenţa lucrurilor. 
  
În “ Timpul regăsirii “, o găsesc pe Maia Martin plină de lumină solară , dăruindu-i forţă şi demnitate, intuiţie şi viziune. În compoziţiile sale unde apar fiinţe omeneşti, a ştiut să combine armoniile dintre aceştia, ducându-le până la incandescenţă, până la generozitate . 
  
Deşi unii pot spune că subiectele sunt simpele în gesturi şi expresii, tocmai aici se vede echilibrul, particularitatea şi pitorescul neaşteptat. Opera Maiei Martin , este plină de armonii şi tonuri. Tehnica ei este atât de liberă încât duce la farmec.Tonurile de culoare sunt legate unele de altele, încât acestea se influenţează reciproc. 
  
În *”Timpul regăsirii “, văd valoarea lăuntrică a artistei, cu privirea calmă şi netulburată prin lucrarea – Portret în nisip . Aici - In timpul regăsirii, artista îţi dă prin lucrările sale, desfătarea ochiului. Toate vin din străfundul personalităţii ei şi din orizonturile de cultură. 
  
Te preţuiesc Maia Martin , pentru tot ceea ce faci !  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Pictura MAIEI MARTIN, în - Timpul regăsirii - / Constanţa Abălaşei Donosă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 278, Anul I, 05 octombrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Constanţa Abălaşei Donosă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constanţa Abălaşei Donosă
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!