CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Orizont > Selectii >  


Autor: Gina Zaharia         Publicat în: Ediţia nr. 484 din 28 aprilie 2012        Toate Articolele Autorului

petalele edenului
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Am înfipt talpa în pământul afânat şi am înconjurat-o cu albăstrele, multe şi vesele, care dansau în flăcări senine.
Când vei trece tu, mi-am zis, o să-mi recunoşti glezna şi parfumul, şi mă vei lua în braţe, să mă separi de celălalt continent. Am auzit că acolo navighează vulcani colţuroşi, or eu sunt o pecete pe alizee, mereu ascunsă sub naframa lăsată la întâmplare pe statui identice cu pagina ce va fi trecut peste volumul tainelor.
Am gândit precum un trandafir de catifea, mi-am reproşat, ridicându-mi umerii rochiei care atingea cerul. Vei trece cu mine peste vârfuri de cetăţi, îmi vei săruta părul şi primul impuls va fi să-mi inversezi clipele în aşa fel încât să-ţi reprezint fiinţa.
Ştiu cum voi proceda: mai întâi voi bea rouă din cana de lut modelată o noapte întreagă când picurii lunii îi striveau marginile şi-mi făceau în necaz că le erai prizonier şi mergeai din stea în stea să faci recensământul. Mai târziu am aflat că la câteva miliarde de stele îmi puteai dărui veşnicia. Mereu am regretat că nu am negociat cu galaxiile pentru un cântec la pian, acolo, în pânzele albastre. Toată lumea ar fi aflat de dragostea noastră! Dar nici când am întors marea pe dos n-a fost târziu! S-au revoltat peştii, au înnebunit pescăruşii şi jumătate din duminici au pornit pe jos, să ne invite la bal.
Îţi aminteşti? M-ai sărutat deasupra infinitului, atunci mi-ai atins prima dată glezna şi au suspinat, subit, magnoliile. M-ai încuiat în tine şi salutam fiecare copac, promiţându-i un regal de cuvinte dacă va înflori pentru amândoi deodată. Au înflorit până şi munţii, de-mi făcusem potecă direct pe picturi şi îi minţeam că le sunt stăpână, ba chiar că i-aş fi învăţat să adoarmă într-o zi de marţi.
Apoi voi întârzia să mă închei la nasturi şi voi invita vara pe talazuri, să le sfinţească tăcerea şi să le ademeneaască într-un duet. Acolo îmi voi întâlni toate dimineţile care vor fi plecat cândva spre tine şi te vor fi aşteptat să devii cântec.
Acum pot desface lacrima rubinului, mâine voi transfera emisfera de cristal pe tabloul alb-zimţat iar când dorul tău va arde palmele mele, voi amesteca, din mângâieri simple, petalele edenului…  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
petalele edenului / Gina Zaharia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 484, Anul II, 28 aprilie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Gina Zaharia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gina Zaharia
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondatori: Octavian Lupu şi George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!