AFIŞARE MOBIL

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

ARHIVĂ CLASAMENTE

CLASAMENTE
DE PROZĂ

RETROSPECTIVA
DE PROZĂ
A SĂPTĂMÂNII


Acasa > Manuscris > Lucrari >  


Autor: Ioan Ciobota         Publicat în: Ediţia nr. 210 din 29 iulie 2011        Toate Articolele Autorului

Pestera de talhari vs. CASA DE RUGACIUNE
 
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
= www.ioanciobota.wordpress.com = 
  
Pestera de talhari vs. CASA DE RUGACIUNE 
  
S-a mai intamplat ceva cu Zacheu 
  
Casa lui Zacheu era probabil o “pestera de talhari”. Zacheu era seful celor care colectau impozite de la evrei pentru Imperiul Roman. 
  
Dar aceasta casa a lui Zacheu devine o casa a rugaciunii, o casa despre care Domnul Isus spune „Astăzi a intrat mântuirea în casa aceasta”. 
  
“Zacheu s-a dat jos în grabă, [din pom] şi L-a primit cu bucurie.” 
  
In schimb, tot in capitolul 19 din Evanghelia dupa Luca, este consemnată scena in care Domnul Isus “In cele din urmă a intrat în Templu, şi a început să scoată afară pe cei ce vindeau şi cumpărau în el. Şi le-a zis: „Este scris: „Casa Mea va fi o casă de rugăciune. Dar voi aţi făcut din ea o peşteră de tîlhari.” 
  
Templul era prin excelenta o CASA DE RUGACIUNE, dar preotii si poporul au facut acolo o “pestera de talhari”. 
  
Asadar, casa lui Zacheu se transforma din pestera de talhari in CASA DE RUGACIUNE in momentul cand Domnul vietii intra acolo, spre deosebire de Templu, care TREBUIA sa fie o casa de rugaciune, dar care a fost transformat intr-o pestera de talhari, deoarece oamenii L-au scos pe Domnul din Templu. 
  
Apostolul Pavel spune: “Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfant, care locuieste în voi, si pe care L-ati primit de la Dumnezeu? Si ca voi nu sunteti ai vostri?” 1 Corinteni 6:19  
  
Care este “pomul” in care m-am ascuns si ma uit doar de la distanta la Domnul Cerului? 
  
Domnul imi spune: “Zachee, dă-te jos de grabă, [din pomul in care te-ai ascuns] căci astăzi trebuie să rămân în casa ta.” 
  
Dar, mai mult, oare ce este in Templul din inima mea?  
  
O pestera de talhari sau o CASA DE RUGACIUNE? 
  
Ioan Ciobota 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Pestera de talhari vs. CASA DE RUGACIUNE / Ioan Ciobota : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 210, Anul I, 29 iulie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Ioan Ciobota : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ioan Ciobota
Comentează pagina şi conţinutul ei:

Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Google Plus, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră voturi contorizate prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne trimiți pe adresa de e-mail confluente.ro@gmail.com sesizarea ta.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile nefiind neapărat împărtăşite de către administrația publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.ro@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor. 
ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ


 
CLASAMENTE
DE POEZIE

RETROSPECTIVA
DE POEZIE
A SĂPTĂMÂNII
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!